Hillary Clinton vihjaa oman puolueensa ehdokkaan olevan Venäjän kätyri – Tulsi Gabbardilta raivokas vastaus - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Hillary Clinton vihjaa oman puolueensa ehdokkaan olevan Venäjän kätyri – Tulsi Gabbardilta raivokas vastaus

Hillary Clinton syyttää Tulsi Gabbardia Venäjän kätyriksi.

Hillary Clinton syyttää Tulsi Gabbardia Venäjän kätyriksi.

Julkaistu: 19.10.2019 2:08

Tulsi Gabbard kutsui Hillary Clintonia muun muassa korruption ruumiillistumaksi.

Demokraattisen puolueen presidenttiehdokkaana 2016 ollut Hillary Clinton varoittaa Venäjän sotkeutuvan jälleen Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin ensi vuonna. Clinton hävisi kolme vuotta sitten republikaanisen puolueen Donald Trumpille, joka sai tukea Venäjän vaikuttamiskampanjoilta.

Clinton sanoi Campaign HQ -podcastissa, että Venäjä suunnittelee kolmannen puolueen ehdokkaan tukemista vaaleissa syödäkseen ääniä demokraateilta. Clinton vaikutti vihjaavan, että tämä ehdokas olisi Tulsi Gabbard, joka tällä hetkellä tavoittelee demokraattisen puolueen ehdokkuutta. Grabbard on mielipidemittausten mukaan kaukana kärkiehdokkaista.

– Luulen, että heillä on silmänsä naisessa, joka on tällä hetkellä demokraattien esivaaleissa. He valmistavat häntä olemaan kolmannen puolueen ehdokas. Hän on venäläisten suosikki. Heillä on joukko sivustoja, botteja ja muita tapoja, joilla he tukevat häntä tällä hetkellä, Clinton sanoi.

– Tämä olettaen, että Jill Stein luovuttaa, eikä hän sitä välttämättä tee. Hän on myöskin Venäjän kätyri. Todellakin, hän on Venäjän kätyri.

Stein oli vihreän puolueen presidenttiehdokkaana 2012 ja 2016.

– He tietävät, etteivät he (venäläiset) voi voittaa ilman kolmannen puolueen ehdokasta. En tiedä, kuka se on, mutta takaan että heillä on raju kolmannen puolueen haastaja tärkeimmissä osavaltioissa, joita he tarvitsevat, Clinton sanoi.

Gabbardia on aikaisemminkin syytetty Venäjän lähellä olemisesta. Hän on kiistänyt väitteet. Gabbard on myös ilmoittanut, että hän ei aio osallistua vaaleihin, mikäli ei voita demokraattien ehdokkuutta.

Perjantaina Gabbard vastasi Clinton syytteisiin Twitterissä raivoisasti.

– Mahtavaa! Kiitos Hillary Clinton, sinä sodanlietsojien kuningatar, korruption ruumiillistuma ja demokraattista puoluetta pitkään syöneen mädän henkilöitymä olet vihdoin astunut esiin verhon takaa. Siitä asti kun julkistin ehdokkuuteni, järjestäytynyt kampanja on pyrkinyt tuhoamaan maineeni, Gabbard kirjoitti.

– Olemme ihmetelleet, kuka sen takana on ja miksi. Nyt tiedämme – se olit aina sinä välikäsiesi sekä valtamedian ja sotakoneen voimakkaiden liittolaistesi avulla, peloissasi luomastani uhasta.

Tuoreimmat osastosta