Suora lähetys juuri nyt: Kaksi naista tekee historiaa avaruudessa

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Kansainvälisellä avaruusasemalla ISS:llä yritetään perjantaina toteuttaa kaikkien aikojen ensimmäinen täysin naisvoimin tehtävä avaruuskävely.
Kansainvälisellä avaruusasemalla ISS:llä tehdään perjantaina historiaa, sillä luvassa on kaikkien aikojen ensimmäinen täysin naisvoimin tehtävä avaruuskävely. Nasan astronautit Christina Koch ja Jessica Meir astuvat avaruusaseman ulkopuolelle kello 14.30 Suomen aikaa käynnistyvässä suorassa lähetyksessä.
  • Suoraa lähetystä voi seurata tämän artikkelin yläosassa olevasta videoikkunasta.
Avaruuskävelynsä aikana astronautit vaihtavat viallisen akun latausyksikön, joka ei aktivoitunut odotetusti lokakuun 11. päivänä tehdyn asennuksen jälkeen. Kochin tunnistaa lähetyksessä avaruuspuvun punaisista raidoista, kun taas Meirin puku on raidaton.

Kyseessä on kahdeksas avaruuskävely ISS:llä tänä vuonna. Kochille kyseessä on jo neljäs kerta, mutta Meir on asialla ensimmäistä kertaa.

Kokonaan naisvoimin tehtävä avaruuskävely oli alun perin määrä toteuttaa jo maaliskuussa, mutta se peruuntui, koska avaruusasemalla ei ollut kuin yksi riittävän pieni avaruuspuku.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt