USA:n edustajainhuone tuomitsi Trumpin päätöksen vetää joukot Pohjois-Syyriasta – Nancy Pelosi: Trump sai ”hermoromahduksen”

Julkaistu: , Päivitetty:

Demokraattijohtajat poistuivat tapaamisesta kesken kaiken. Syyksi he kertoivat Trumpin loukkaavan käytöksen.
Yhdysvalloissa edustajainhuone on tuominnut virallisesti presidentti Donald Trumpin päätöksen vetää Yhdysvaltain joukot Pohjois-Syyriasta Turkin hyökkäyksen tieltä.

Edustajainhuone hyväksyi päätöslauselman selvästi äänin 354–60. Kannanoton puolella oli demokraattien ohella myös valtaosa republikaaneista.

Päätöslauselmassa sanotaan, että edustajainhuone vastustaa päätöstä lopettaa Yhdysvaltain toimet Turkin sotilasoperaatioiden estämiseksi Syyrian kurdijoukkoja vastaan. Päätöslauselmassa myös vaaditaan Turkkia lopettamaan heti sotatoimet alueella.

Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi kertoi Reutersin mukaan, että Trump sai ”hermoromahduksen” äänestystuloksen selvittyä.

Pelosi kertoi uskovansa, että Trumpin ihon alle pääsi se tosiasia, että niin moni republikaani äänesti Trumpin päätöstä vastaan. Pelosin mukaan Trump vaikutti järkyttyneeltä.

Tapaaminen saikin nopean lopun Trumpin ”romahduksen” vuoksi.

– Meidän piti lopettaa tapaaminen, sillä hän ei ymmärtänyt totuutta, Pelosi totesi Reutersin mukaan.

Tapaamisen aikana Trump hyökkäsi Pelosin kimppuun haukkumalla tätä ”kolmannen luokan poliitikoksi”, kertoi puolestaan senaatin demokraattien johtaja Chuck Schumer.

Demokraattijohtajat Pelosi, Schumer ja edustajainhuoneen enemmistöjohtaja Steny Hoyer poistuivat tapaamisesta kesken kaiken. Päätöstä perusteltiin Trumpin loukkaavalla käytöksellä.

Myöhemmin Trump jatkoi Pelosille irvailua vielä Twitterissä.– Nancy Pelosi tarvitsee apua nopeasti! Joko hänen ”yläkerrassaan” on jotakin pielessä, tai sitten hän vain ei yksinkertaisesti pidä meidän mahtavasta maastamme. Hän sai Valkoisessa Talossa tänään totaalisen hermoromahduksen. Sitä oli todella surullista katsoa. Rukoilkaa hänen puolestaan, hän on hyvin sairas ihminen, Trump muotoili viitaten seikkoihin, joita Pelosi oli sanonut Trumpista aiemmin.

Yhdysvallat tuki aiemmin Syyrian kurdijoukkoja, joilla on ollut keskeinen rooli äärijärjestö Isisin hävittämisessä alueelta. Trump on saanut päälleen kovaa kritiikkiä päätöksestä vetää amerikkalaisjoukot Syyriasta ja jättää siten kurdit Turkin armoille.

Keskiviikkona Trump sanoi, että kurdit ”eivät ole mitään enkeleitä”, ja etteivät he ole tehneet pelkästään hyviä asioita.

– He taistelivat meidän kanssamme. Maksoimme paljon rahaa saadaksemme heidät taistelemaan kanssamme, ja se on okei. He toimivat hyvin taistellessaan kanssamme. He eivät toimineet niin hyvin kun he eivät taistelleet kanssamme, Trump lausui Reutersin mukaan.
Juttua päivitetty kello 2.25 & 3.40. Lisätty tietoja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt