Merkel ja Macron toiveikkaina brexit-sopimuksen syntymisestä – ”Haluan uskoa että sopimusta ollaan viimeistelemässä”

rac

Julkaistu:

Ranskan ja Saksan johtajat esiintyivät yhteisessä tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.
Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Saksan liittokansleri Angela Merkel keskustelivat keskiviikkona EU-päättäjien kanssa Britannian kanssa solmittavasta brexit-sopimuksesta, jonka kerrotaan olevan lähes valmis.

Tiedotustilaisuudessa Macron esiintyi erittäin toiveikkaana sopimuksen syntymisen suhteen. Hän sanoi uskovansa sopimuksen olevan valmis jo lähitunteina.

– Haluan uskoa että sopimusta ollaan viimeistelemässä ja että voimme hyväksyä sen huomenna, Macron sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Myös Merkel sanoi uskovansa sopimuksen tulevan valmiiksi.

– Sen perusteella mitä olen kuullut viime päivinä, uskon enemmän ja enemmän että saavutamme tämän sopimuksen, Merkel totesi.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Donald Tusk kertoi aiemmin samana päivänä että brexit-sopimuksen perustukset on saatu valmiiksi.

Britannian ja EU:n neuvottelijat ovat työskennelleet tällä viikolla, jotta Britannia välttäisi sopimuksettoman brexitin eli EU-eron takarajapäivänä 31. lokakuuta.

EU-johtajien ratkaisevana pidetty huippukokous järjestetään Brysselissä huomenna ja ylihuomenna. Jos sopimusta ei synny, voi Britannia joutua pyytämään erolle lisäaikaa.