Kommentoiko Trump Turkin toimia Syyriassa? Katso suora lähetys lehdistötilaisuudesta Italian presidentin kanssa

rac

Julkaistu:

Trump tapaa Italian presidentin Valkoisessa talossa.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Italian presidentti Sergio Mattarella keskustelevat tänään kahdenvälisessä tapaamisessa Valkoisessa talossa Washingtonissa.

Tapaamisen jälkeen presidentit puhuvat tiedotusvälineille yhteisessä tiedotustilaisuudessa, jonka on määrä alkaa kello 19 Suomen aikaa. Tilaisuudessa Trumpin odotetaan vastaavan kysymyksiin myös Turkin toimista Pohjois-Syyriassa.

Trump on saanut osakseen kovaa arvostelua päätöksestään vetää amerikkalaisjoukot Syyrian pohjoiselta kurdialueelta. Päätöksen jälkeen Turkki aloitti alueella sotilasoperaation, jonka tavoitteeksi on kerrottu turvavyöhykkeen perustaminen Turkin ja Syyrian rajaseudulle.

Trump on aiemmin haukkunut Turkin toimet ja uhannut maata sen talouden tuhoamisella. Yhdysvallat on korottanut Turkille määrättyjä teräksen tullimaksuja ja keskeyttänyt kauppaneuvottelut maan kanssa.

Yhdysvaltain varapresidentin Mike Pencen ja ulkoministeri Mike Pompeon on määrä tavata Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan huomenna Turkissa ja painostaa tätä lopettamaan sotilasoperaatio Syyriassa. Erdogan on vastannut, ettei ole huolissaan Yhdysvaltojen sanktioista, ja sanonut ettei tulitaukoa alueelle ole tulossa.