Angela Merkel ja Emmanuel Macron pitivät tiedotustilaisuuden – johtajien agendalla brexit

Julkaistu: , Päivitetty:

EU ja Britannia yrittävät yhä saada aikaan brexit-sopimusta.
Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron pitivät yhteisen tiedotustilaisuuden noin kello 19 Suomen aikaa. Keskiviikkopäivänä molempien maiden hallinnon edustajia tapasivatToulousessa, Ranskassa. Merkel ja Macron myös toivottavat tervetulleeksi EU:n komission johtajaksi valitun Ursula von der Leyenin.

Uutistoimisto AP:n mukaan Macronin ja Merkelin asialistalla on myös brexit. Britannian ja EU:n neuvottelijat käyvät Brysselissä yhä keskusteluja mahdollisesta brexit-sopimuksesta.

Neuvottelujen on kerrottu edenneen, joskin EU-diplomaattilähde kertoi aiemmin AFP:lle, etteivät EU-johtajat välttämättä ehdi antaa lopullista vihreää valoa erosopimukselle torstaina alkavassa huippukokouksessa.

Diplomaattilähde uskoo, että EU-johtajat voisivat korkeintaan yleisesti todeta, että sopimus näyttää hyvältä ja toivoa sen viemistä eteenpäin. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, ehtiikö paperi valmistua johtajien pöydälle, koska neuvottelut ovat kesken.

BBC:n mukaan Merkel ja Macron pitivät tiedotustilaisuuden pian sen jälkeen, kun EU:n brexit-neuvottelija Michel Barnier on kertonut neuvottelujen etenemisestä jäsenmaiden EU-lähettiläille.