Erdogan hämmentyi Trumpin twiiteistä: ”Emme pysy enää kärryillä”

Julkaistu:

Turkin presidentti puhui toimittajille aiheesta lentokoneessa.
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on kritisoinut Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin käyttäytymistä Twitterissä. Toimittajille lentokoneessa puhuneen Erdoganin mukaan Trumpin twiittien perässä on vaikea pysyä.

– Kun katsomme Trumpin Twitter-julkaisuja, emme enää pysy kärryillä, Hürriyet Daily -lehti kertoi presidentin sanoneen.

Yeni Safak Daily -lehti uutisoi Erdoganin kertoneen antaneensa neuvon Trumpille viime viikolla, kun presidentit puhuivat puhelimessa.

– Sanoin Trumpille: Suutut todella paljon medialle toisinaan. Heillä (medialla) on vaikutusvaltaa sinuun. Älä kuuntele heitä, olet vahva johtaja. Se ei sovi vahvalle johtajalle.

Erdoganin on määrä huomenna tavata Turkissa Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence ja ulkoministeri Mike Pompeo. Pencen ja Pompeon on tarkoitus painostaa Turkkia lopettamaan Pohjois-Syyriassa kurdijoukkoja vastaan käymänsä hyökkäys.

Yhdysvallat tiukensi maanantaina kantaansa Turkin Syyria-operaatioon ja muun muassa keskeytti Turkin kanssa käymänsä kauppaneuvottelut. Lisäksi Yhdysvallat korottaa jälleen Turkille asettamiaan teräksen tullimaksuja.

Erdogan on viestittänyt, että Yhdysvaltain toimilla ei ole Turkkiin vaikutusta. Hänen mukaansa Turkki ei ole huolissaan Yhdysvaltain sanktioista.

– Turkki ei ikinä tule julistamaan tulitaukoa Syyriaan, hän lisäsi.