Hoitokodin työntekijät usuttivat dementikkoja tappelemaan toisiaan vastaan Yhdysvalloissa – kolmelle syytteet - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Hoitokodin työntekijät usuttivat dementikkoja tappelemaan toisiaan vastaan Yhdysvalloissa – kolmelle syytteet

Marilyn McKey (vas.), Tonacia Tyson sekä Taneshia Jordan poliisin julkaisemissa pidätyskuvissa.

Marilyn McKey (vas.), Tonacia Tyson sekä Taneshia Jordan poliisin julkaisemissa pidätyskuvissa.

Julkaistu: 16.10.2019 5:25

Pohjois-Carolinassa sijaitsevan Winston-Salemin kaupungin poliisi sai vinkin tapahtuneesta kesäkuussa. Todisteena viranomaisilla ovat muun muassa tappeluista kuvatut videot.

Kolme vanhusten hoitokodin työntekijää on saanut Yhdysvaltain Pohjois-Carolinassa syytteet laitoksen asukkaiden pahoinpitelystä. Marilyn McKeyn, 32, Tonacia Tysonin, 20, sekä Taneshia Jordanin, 26, epäillään usuttaneen dementikkoja tappelemaan toisiaan vastaan, kertoo muun muassa NBC News.

Poliisin kerrotaan saaneen Winston-Salemin kaupungissa sijaitsevaan hoitokotiin liittyvän vinkin kesäkuussa. Epäiltyjen rikosten uskotaan tapahtuneen samoihin aikoihin.

Viranomaisraportin mukaan naisten kuvaamalla videolla näkyy tilanne, jossa yhtä hoitokodin asukkaista kuristetaan niin lujaa, että hänen kasvonsa muuttuvat punaisiksi. Yhden naisista kuullaan videolla sanovan toisen dementikon kanssa tappelevalle asukkaalle, että tämän tulisi lyödä vastustajaansa kasvoihin.

– Kuvaatko? Aiotko lähettää videon minulle? toisen henkilökunnan edustajan kuullaan kyselevän videolla NBC:n mukaan.

Washington Postin mukaan kyseisessä tappelussa olivat vastakkain 70- ja 73-vuotiaat naiset. Lehden mukaan toinen naisista myös huusi tappelun aikana apua, mutta ei koskaan saanut sitä.

”Tämä on surullista, koko tilanne”

Tilanteista kuvattuja videoita on jaettu poliisin mukaan sosiaalisessa mediassa. Poliisin mukaan tappeluista mahdollisesti aiheutuneista vammoista ei ole kuitenkaan raportoitu eteenpäin.

McKeyn, Tysonin ja Jordanin epäillään kohdelleen asukkaita väkivaltaisesti myös itse. Danby House -nimistä hoitokotia pyörittävän yrityksen mukaan naiset erotettiin tehtävistään jo kesällä sen jälkeen, kun laitoksen johto oli saanut tiedon rikosepäilystä.

– Danby Housessa on nollatoleranssi koskien hoidossamme olevien kaltoinkohtelua. Johto on toiminut tiiviissä yhteistylssä Winston-Salemin poliisin kanssa tutkinnan aikana varmistaakseen, että oikeus toteutuu, yritys kertoi julkaisemassaan lausunnossa.

Lausunnon mukaan hoitokodissa kiinnitetään tästedes tarkemmin huomiota työntekijöiden valintaan, koulutukseen ja arvioimiseen.

– Tämä on surullista, koko tilanne, kommentoi tapauksen tutkinnassa mukana oleva komisario Gregory Dorn Washington Postille, viitaten hoitokodin asukkaiden henkiseen tilaan.