Perhe odotti vuosia maailmanloppua kellarissa – baarinpitäjä: epäsiisti mies kävi asiakkaana jo aiemmin, puhui oudosta uskonnosta

rac

Julkaistu:

Hollannissa paljastunut tapaus selvisi, kun baarinpitäjä soitti poliisille miehen avunpyynnön jälkeen.
Isän ja kuuden nykyisin aikuisen lapsen uskotaan asuneen vuosien ajan maatilan kellarissa täydellisessä eristyksessä ulkomaailmasta. Poliisi löysin Hollannissa pienen Ruinerwoldin kylän liepeillä sijaitsevan tilan alta tilan, jossa 58-vuotias isä ja kuusi 16–25-vuotiasta lasta olivat ilmeisesti asuneet yhdeksän vuoden ajan.
Perheen kerrotaan uskoneen maailmanlopun tuloon ja eläneen siksi piilossa kellarissa. Poliisi on toistaiseksi ollut vaitonainen tapauksen taustoista ja yksityiskohdista.

Tapaus alkoi selvitä, kun perheen vanhin lapsi ilmestyi paikalliseen baariin ja pyysi apua. 25-vuotiasta miestä kuvailtiin parrakkaaksi ja epäsiistiksi ja hän vaikutti olevan tietämätön siitä missä hän on.

Kyseisen baarin omistaja kertoo saksalaislehti Bildin haastattelussa hämmentyneen oloisen miehen käyneen ensimmäisen kerran ravintolassa jo puolitoista viikkoa aikaisemmin.

Tuolloin häneen ei kiinnitetty suuremmin huomiota. Toisella kerralla omistaja kertoo päättäneensä jututtaa miestä tarkemmin, jolloin tämä kertoi asuneensa kellarissa isänsä ja viiden sisaruksensa kanssa vuosikausia.
Hollantilaisen AD-lehden mukaan yksi baarin asiakkaista kertoi miehen puhuneen oudosta uskonnosta johon perhe kuuluu. Mies sanoi auringonvalon olevan vahingollista, mutta hänen puheensa jäivät asiakkaalle epäselviksi.

– Kun häneltä kysyttiin, onko kyse kultista, sanoi hän ettei tiedä mitä sana tarkoittaa, asiakkaan kerrotaan sanoneen.


Mies myös kertoi perheen ulkopuolisen miehen huolehtineen kellarissa asuneesta perheestä vuosien ajan. Hollannin poliisi kertoi pidättäneensä tilalta 58-vuotiaan miehen, joka ei viranomaisten mukaan ollut sukua kellarissa asuneelle perheelle.

Itävaltalaisen Krone-lehden mukaan tilalla asunut mies olisi kotoisin itävallasta ja muuttanut Hollantiin vuonna 2010. Myös tilan naapurit ovat kertoneet paikalliselle medialle miehen puhuneen saksaa.