Maailmanloppua kellarissa odottaneen perheen naapurit kertoivat tilalta kuuluneista äänistä – ”Jalkani tärisevät edelleen”

rac

Julkaistu:

Naapurien mukaan tilalla asunut mies puhui saksaa ja saattoi olla kotoisin Itävallasta.
Hollannissa on järkytytty poliisin löydettyä 58-vuotiaan miehen ja kuusi jo aikuista lasta eristäytyneenä syrjäisen maatilan kellariin. Ruinerwoldin kylän lähistöllä sijaitsevan tilan alla asuneet isä ja 16–25-vuotiaat lapset olivat paikallismedian mukaan eläneet niin täydellisessä erityksessä, etteivät edes tienneet ulkopuolisten ihmisten olemassaolosta.

Poliisi on toistaiseksi ollut varsin vaitonainen tapauksen taustoista, mutta perheen on kerrottu odottaneen kellarissa maailmanlopun tuloa. Eristyksissä asuminen onnistui tilalla tuotettujen vihannesten ja siellä kasvatettujen vuohien ansioista.
Paikalliskanava RTV Drenthe kertoi poliisin löytäneen paikalle sen jälkeen, kun perheen vanhin lapsi oli ilmestynyt paikalliseen pubiin ja pyytänyt apua. Joidenkin tietojen mukaan 25-vuotias mies olisi juonut viisi olutta ennen avunpyyntöään. Miehen mukaan hän ei ollut poistunut tilalta yhdeksään vuoteen.


Poliisin mukaan lastensa kanssa tilalla asunut isä oli saanut sairauskohtauksen vuosia sitten ja makasi löydettäessä sängyssä. Poliisin kerrotaan pidättäneen tilalta toisen, 58-vuotiaan miehen, joka ei ole sukua kellarista löydetyille henkilöille.

Hollantilaismedian haastattelemat naapurit kertovat olevansa shokissa löydöstä, vaikka he olivat jo vuosien ajan epäilleen tilalla olevan meneillään jotain outoa. Naapurit luulivat yhdeksän vuotta sitten paikkakunnalle muuttaneen miehen asuneen tilalla yksin.

– Kuulimme sieltä ääniä vaikka hän ei ollut paikalla. Esimerkiksi ruohonleikkurin äänen. Joten siellä oli pakko olla joku muu. Mutta emme tienneet kuka, yksi naapureista sanoo Telegraaf-sanomalehdelle.

Naapurin mukaan vanhalla autolla liikkunut mies poistui tilalta yleensä neljän–viiden aikaan iltapäivällä ja palasi usein täyden peräkärryn kanssa.

Osa epäili tilalla olevan muitakin. Haastateltu naapuri sanoo uskoneensa kyseen olleen huumekaupasta. Lähiasukkaat arvelevat että kyseessä olleen jonkinlainen kultti.


Tapauksesta ensimmäisenä kertoneen RTV Drenthen haastattelemat naapurit sanovat tilalla asuneen miehen puhuneen saksaa ja olleen mahdollisesti kotoisin itävallasta. Tästä syystä naapurit nimittivät miestä Itävaltalaiseksi.

Paikallisten mukaan mies vilkutti kohdatessa ystävällisesti, mutta ei puhunut tai ollut missään tekemisissä naapurien kanssa. Tilalle johtavan sillan portin kuvaillaan olleen aina suljettu ja alueen suojattu tiukasti valvontakameroilla.

– Jalkani tärisevät edelleen. Yleensä kun jotain tällaista tapahtuu, niin näet sen televisiosta. Emme osanneet odottaa tällaista, yksi naapureista toteaa.