Vaikeudet Barcelonan lentokentällä jatkuvat – lentoja peruttu - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vaikeudet Barcelonan lentokentällä jatkuvat – lentoja peruttu

Julkaistu: 15.10.2019 7:40

Maanantaina alkaneet haasteet Barcelonan lentokentällä koillis-Espanjassa ovat saamassa vaikeuksia myös tiistaina.

Barcelonan kentän lennoista osa on peruttu myös tiistaiaamuna. Peruutuksia on sekä Espanjan sisäisillä lennoilla että ulkomaan lennoilla.

Tuhannet Katalonian itsenäisyysjohtajia puolustaneet mielenosoittajat tukkivat Barcelonan kansainvälisen lentokentän maanantaina. Illan kuluessa peruttiin toistasataa lentoa, sillä lentokoneiden miehistöt eivät päässeet työpaikalleen.

Tiet ruuhkautuivat pahoin lentokentän ulkopuolella, ja osa matkustajista käveli loppumatkan kentälle. Kymmenien kerrottiin loukkaantuneen mielenosoittajien ja poliisien välisissä yhteenotoissa.

Yllä videokuvaa mielenosoituksista Barcelonan lentokentällä.

Lue lisää: Espoolaisperhe joutui keskelle Barcelonan kenttäkaaosta – ”4- ja 8-vuotiaat lapset ovat jo täysin finaalissa”

Korkein oikeus langetti maanantaina 9–13 vuoden vankeustuomiot yhdeksälle Katalonian itsenäistymishankkeen johtajalle. Pisimmän tuomion sai alueen entinen varapresidentti Oriol Junqueras, jolle langetettiin 13 vuoden vankilatuomio kansankiihotuksesta ja julkisten varojen väärinkäytöstä.

Alla olevalla videolla näkyy, kuinka poliisi otti yhteen mielenosoittajien kanssa Barcelonassa.

Yhteensä kahtatoista johtajaa vastaan nostettiin syytteet heidän toiminnastaan lokakuun 2017 kansanäänestyksen aikoihin. Kolme heistä tuomittiin tottelemattomuudesta, mutta he eivät saaneet vankilatuomiota. Kaikki syytetyt kiistivät syyllisyytensä.

Lue myös: Helsinkiläisen Karlan loma alkoi takaiskulla: jäi jumiin Barcelonan kentälle – ”Ei tietoa milloin pääsemme kohti kaupunkia”

Katalonian aluehallinto tavoittelee Kataloniasta edelleen itsenäistä tasavaltaa. Kaksi suurinta puoluetta on kuitenkin erimielisiä siitä, miten tavoite voitaisiin saavuttaa.

Kataloniassa on noin 7,5 miljoonaa asukasta, mikä on noin 16 prosenttia koko Espanjan asukasmäärästä. Katalonian osuus Espanjan viennistä on neljännes ja bruttokansantuotteesta lähes viidennes.

Katalonian kansallismieliset ovat pitkään valittaneet, että alueelta lähetetään liian paljon rahaa Espanjan köyhempiin osiin keskushallinnon verolinjausten vuoksi.

Tuoreimmat osastosta