Trump asetti Turkille talouspakotteita ja terästulleja – julisti uhkavaatimuksen: ”Olen täysin valmistautunut tuhoamaan nopeasti Turkin talouden” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trump asetti Turkille talouspakotteita ja terästulleja – julisti uhkavaatimuksen: ”Olen täysin valmistautunut tuhoamaan nopeasti Turkin talouden”

Donald Trump asetti Turkille terästullit ja keskeytti kauppaneuvottelut.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump julkaisi tukun Turkin vastaisia pakotteita.­

14.10.2019 23:40

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump keskeyttää kauppaneuvottelut Turkin kanssa johtuen maan sotatoimista Pohjois-Syyriassa.

Hän kertoo asiasta julkaisemassaan tiedotteessa. Yhdysvallat aikoo lisäksi jälleen korottaa teräksen tullimaksuja Turkille. Korotetuista tulleista luovuttiin keväällä.

Trump kertoo myös aikovansa pian asettaa sanktioita Turkin hallituksen nykyisille ja entisille jäsenille, jotka ovat olleet mukana sotilasoperaation suunnittelussa.

Sanktiolistaan kuuluu esimerkiksi pakotteita, omaisuuden jäädyttämistä ja tulokielto Yhdysvaltoihin.

Trump sanoo, että pysyy päätöksessään vetää joukot Pohjois-Syyriasta. Hänen mukaansa Turkin sotilasoperaatio kuitenkin vaarantaa siviilejä ja uhkaa alueen vakautta ja rauhaa.

– Olen täysin valmistautunut tuhoamaan nopeasti Turkin talouden, jos Turkin johtajat jatkavat tällä vaarallisella ja tuhoisalla tiellä, Trump julisti tiedotteessaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?