Tuhannet mielenosoittajat sekoittivat Barcelonan lentokentän – Finnairin lento ja toista sataa muuta peruttu

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Mielenosoittajat tukkivat Barcelonan lentokentän ympäristön maanantai-iltana. Yli sata lentoa on peruttu.
Poliisi on ottanut yhteen mielenosoittajien kanssa Barcelonan kansainvälisen lentoaseman El Pratin ulko- ja sisäpuolella. Liikenne kentän ulkopuolella on täysin jumissa, ja monet ovat taittaneet loppumatkan jalan.

Paikalla olevan AFP:n toimittajan mukaan mielenosoittajat ovat heitelleet kiviä ja roskapönttöjä poliiseja päin. AFP:n mukaan lentokentän yhteenotoissa on loukkaantunut ainakin 75 ihmistä. Poliisi on pyrkinyt rauhoittamaan tilannetta voimakeinoin.

Tuhannet mielenosoittajat marssivat aiemmin illalla lentokentälle tavoitteenaan estää pääsy terminaaleille. Väkijoukot ovat pakkautuneet kentän ympärille ja heitä on myös lentokentän sisällä.

Espanjan lentokenttiä operoiva AENA:n mukaan raideliikenne on ollut väliaikaisesti pysähdyksissä ja kentän sisäänmenoteille on muodostunut massiivisia jonoja.

– Tehdään tästä Hongkong, huusi joukko nuoria mielenosoittajia El Paisin mukaan. Hongkongissa mielenosoittajat sulkivat loppukesällä kansainvälisen lentokentän ja lentoja jouduttiin perumaan.

Yli sata lentoa on peruttu, mukaan lukien Finnairin lento Barcelonasta Helsinki-Vantaalle, koska koneiden miehistöt eivät pääse kentälle. El Pratin sivuilla kerrottiin, että lentokentälle pääsyssä on ongelmia, joilla voi olla vaikutusta myös lentoihin.

Barcelonasta on määrä saapua Helsinkiin tiistaina lisäksi kaksi muuta lentoa. Helsingistä Barcelonaan on taas määrä lähteä kolme lentoa. Niitä ei ole ainakaan toistaiseksi peruttu, STT kertoo.


Mielenosoittajat protestoivat Katalonian itsenäistymishankkeen johtajien saamia pitkiä vankeustuomioita. Espanjan korkein oikeus langetti tänään 9–13 vuoden vankeustuomiot yhdeksälle hankkeen johtajalle.

Pisimmän tuomion sai sai alueen entinen varapresidentti Oriel Junqueras, jolle langetettiin 13 vuoden vankilatuomio kansankiihotuksesta ja julkisten varojen väärinkäytöstä.

Mielenosoittajat ovat katkoneet teitä ja raideyhteyksiä myös muualla Kataloniassa.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 14.10.2019 klo 23.40

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt