Syyrian hallitus vallannut kaupunkeja lähellä Turkin eteneviä joukkoja

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Syyrian hallituksen joukot ovat edenneet maanantaina kohti Turkin rajaa. Turkki hyökkäsi rajan yli Syyriaan kurdien hallitsemalle alueelle.
Syyrian hallituksen joukot valtasivat maanantaina Tal Tamrin kaupungin Koillis-Syyriassa, raportoi valtion media.

Uutistoimisto AFP:n mukaan sotilaat ovat heilutelleet Syyrian lippuja Tal Tamrin kaupungin länsipuolella, joka ei ole kaukana taistelujen keskelle joutuneesta Ras al-Ainin rajakaupungista. Kyseinen rajalla sijaitseva kaupunki on ollut yksi Turkin armeijan keskeisistä hyökkäyskohteista.

Hallituksen joukot ilmoittivat maanantaina edenneensä useissa kohdin lähelle Turkin joukkoja.

Tal Tamri sijaitsee strategisesti tärkeässä risteyskohdassa, joka yhdistää Koillis-Syyriaan Aleppoon. Tal Tamri on vain 30 kilometriä Ras al-Ainista, joka on Turkin hyökkäyksen keskipisteenä.

Tal Tamri oli ollut kurdien ja heitä tukeneiden amerikkalaisjoukkojen hallussa sen jälkeen, kun ne olivat häätäneet pois alueelta Isisin taistelijat.


AFP:n kirjeen vaihtajan mukaan hurraavat kansalaiset ovat tervehtineet hallituksen joukkoja. AFP siteeraa myös lähellä Syyrian hallintoa olevaa lehteä, jonka mukaan hallituksen joukkojen odotetaan etenevän Manbijin ja Kobanen alueille.

Vahvistamattomien tietojen mukaan Syyrian joukot olisivat jo tunkeutuneet Manbijin kaupunkiin ja olisivat nyt lähestymässä Kobanea. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan ilmoitti maanantaina aamulla, että Turkin joukkoja tukevat syyrialaistaistelijat olisivat valmiina valtamaan kaupungin.

Yhdysvaltain hylkäämät kurdit tekivät sunnuntaina sopimuksen presidentti Bashar al-Assadin hallinnon kanssa vastustaa yhdessä Turkin viime viikolla aloittamaa hyökkäystä Syyrian alueelle.

Artikkeli päivitetty kauttaaltaan 14.10.2019 kello 13.57.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt