Kommentti: On hyvä, ettei Greta Thunberg saanut vielä Nobelia

Julkaistu:

Nobelin rauhanpalkinto myönnettiin tänä vuonna ennakkosuosikki Greta Thunbergin sijaan Etiopian pääministeri Abiy Ahmedille. Vaikka moni nuori on varmasti pettynyt ratkaisusta, olen kuitenkin sitä mieltä, ettei vielä ollut Thunbergin vuoro, kirjoittaa Emma Löövi.
Nobelin rauhanpalkinto on tunnustus elämäntyöstä rauhan edistämiseksi. Thunbergin reilun vuoden kestänyt jokaperjantainen ilmastolakko on toki innoittanut miljoonia lapsia, nuoria ja varmasti aikuisiakin kampanjoimaan ilmastonmuutoksen torjumisen puolesta.

Massiivisista mielenilmauksista huolimatta kampanjointi ei silti Thunbergin itsensäkään pettymykseksi ole vielä johtanut kovin moniin konkreettisiin päätöksiin. Vaikka vuosi onkin 16-vuotiaan ilmastoaktivistin elämästä suhteellisen suuri osa, on hänellä tulevaisuudessa vielä paljon lisää annettavaa.

Greta Thunberg on varmasti jatkossakin potentiaalinen ehdokas arvostetun palkinnon saajaksi. Uskon palkinnon olevan Thunbergille itselleenkin palkitsevampi, mikäli se myönnetään hänelle sitten, kun olemme nähneet, mihin todellisiin muutoksiin Thunbergin innoittama ilmastolakkoliike johtaa.

Abiturientti Emma Löövi, 18, on perjantaina kansainvälisenä tyttöjen päivänä Ilta-Sanomien päätoimittaja. Kyse on Plan Internationalin Girls Takeover -tempauksesta, johon Ilta-Sanomat osallistuu.