Pohjois-Korean ja Venäjän valtiolliset uutistoimistot aloittavat yhteistyön – tarkoituksena valeuutisten torjuminen

Julkaistu:

Pjongjangissa allekirjoitetussa sopimuksessa KCNA ja TASS sitoutuivat tarjoamaan journalisteille yhteistä ”avustusta ja materiaalia”.
Pohjois-Korean ja Venäjän valtiolliset uutistoimistot KCNA ja TASS allekirjoittivat tiistaina yhteistyösopimuksen valeuutisten torjumiseksi. Sopimus allekirjoitettiin Pohjois-Korean pääkaupungissa Pjongjangissa.

Uutistoimistojen johtajat Sergei Mihailov ja Kim Chan-gwang sitoutuivat esimerkiksi vaihtamaan journalistien avustusta ja materiaalia. Yksityiskohtia avustuksen ja materiaalien sisällöstä ei kuitenkaan mainittu.

– Näemme uutismaailmassa yhä useammin vääristeltyä informaatiota, ja meidän on torjuttava valeuutisten leviäminen. Uskon, että KCNA:n ja TASS:n on pyrittävä yhdessä tähän tavoitteeseen, Chan-gwang sanoi TASS:n mukaan.

Aiemmassa tapaamisessa Pohjois-Korean ulkoministeriön viestintäosaston johtaja Jo Yong-sam kiitteli Venäjän tiedotusvälineitä ”reilusta ja puolueettomasta” uutisoinnista. Erityisesti Yong-sam piti Venäjän tavasta raportoida Pohjois-Korean johdon ”periaatteellisista näkemyksistä” sekä ”kiistoista Washingtonin ja Pjongjangin välillä”.

Tämän vuoden huhtikuussa Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti kiistanalaisen lain, jonka nojalla valeuutisten levittämisestä voi seurata maassa sakkotuomio.

Lähde: BBC