Väliaikaiseen avioliittoon houkuteltu Mona, 17, harkitsee itsemurhaa – BBC paljasti, kuinka papit parittavat naisia Irakissa

Shiiapapit saavat palkkion laittomista väliaikaisista avioliitoista.

Kadhimiyan moskeijan ympäristössä tapahtuu paritusta.

7.10.2019 3:55

Bagdadilainen Mona oli 14-vuotias, kun häntä vanhempi mies alkoi seurata tyttöä matkalla koulusta kotiin.

– Hän kertoi olevansa rikas ja että hän rakasti luonnettani ja että olen kaunis, Mona kertoo BBC:lle.

Muutamaa viikkoa myöhemmin mies esitteli hänet papille ja painosti tyttöä suostumaan väliaikaiseen mutaa-avioliittoon. Mona kertoi olevansa neitsyt, mutta pappi sanoi hänelle, ettei vanhempien lupaa avioliittoon tarvita, sillä molemmat osapuolet ovat aikuisia.

Mona on nyt 17, ja hänen perheensä odottavat hänen solmivan avioliiton. Mona pelkää, että tulevalle aviomiehelle paljastuu, ettei hän ole enää neitsyt. Se on Irakissa vakava asia: Mona kertoo BBC:lle, että hänen setänsä tappoi hänen serkkunsa vain koska tällä oli poikaystävä.

Mona hautoo nyt itsemurhaa.

– Minulla ei ole ulospääsyä. Jos paine kasvaa, teen sen.

Koskemattomat papit

BBC:n vuoden kestänyt tutkimus paljastaa, että Irakissa toimii useita muslimipappeja, jotka parittavat ja käyttävät hyväkseen naisia väliaikaisten avioliittojen avulla. Miehet maksavat naidakseen naisen määräajaksi, ja papit saavat osan maksusta. Irakin laki kieltää käytännön.

BBC:n valeasuinen toimittaja lähestyi kymmentä pappia Kadamiyan moskeijan liepeillä. heistä kahdeksan suostui toimittamaan väliaikaisen avioliiton.

– Voit naida tytön puoleksi tunniksi, ja kun se on ohi, voit naida toisen, Sayed Raad -niminen pappi sanoi BBC:n toimittajalle.

Sayd Raad lupasi hankkia BBC:n toimittajalle ”nuoren neitsyen”, mutta varoitti toimittajaa viemästä tältä neitsyyttä.

– Anaaliseksi on sallittua, pappi sanoi.

BBC:n mukaan shiiapapit ovat päässeet Irakissa koskemattomaan asemaan puolisotilaalliseten shiiajoukkojen tukemana. Irakissa on vuosikymmenien ajan ollut voimassa lakeja, jotka turvaavat naisten ja lapsen oikeuksia, mutta sotien jäljiltä konservatiivisten uskonnollisten johtajien asema on vahvistunut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?