Australialaiset matkabloggarit pääsivät kotiin Iranin pahamaineisesta vankilasta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Australialaiset matkabloggarit pääsivät kotiin Iranin pahamaineisesta vankilasta

Bloggarit olivat useita kuukausia vangittuna ilmeisesti dronen lennättämisestä luvatta.

Arkistokuva vuodelta 2006 kertoo oloista Evinin vankilasta, jossa australialaista pariskuntaa pidettiin.­

5.10.2019 6:49 | Päivitetty 5.10.2019 6:50

Australialaiset matkabloggarit Jolie King ja Mark Firkin ovat vapautuneet vankilasta Iranissa, kertovat useat tiedotusvälineet.

Australian ulkoministeri Marise Payne sanoi ABC-kanavan mukaan, että pariskunta on ”hyvässä kunnossa ja hyvillä mielin”.

– Jolien ja Markin koettelemus on nyt ohi. He pääsevät takaisin rakkaittensa pariin, mikä on suuri ilon ja helpotuksen aihe kaikille, Payne sanoi.

King ja Firkin olivat maailmanympärysmatkalla, jolta he jakoivat ahkerasti materiaalia sosiaalisessa mediassa. Päivitykset kuitenkin loppuivat äkisti kesäkuussa, kun pari oli Iranissa.

Tiedotusvälineiden mukaan kaksikko vangittiin syytettynä dronen lennättämisestä maan pääkaupungissa Teheranissa ilman asianmukaista lupaa. Heitä pidettiin pahamaineisessa Evianin vankilassa, jossa on myös poliittisia vankeja.

– Hallitus työskenteli erittäin ahkerasti diplomaattisten kanavien kautta varmistaakseen heidän vapautumisensa sekä sen, että heitä kohdeltiin vangittuna asianmukaisesti, ulkoministeri Payne totesi.

King ja Firkin aloittivat matkansa Australiasta yli kaksi vuotta sitten. Pariskunta ehti matkustaa muun muassa Indonesiassa, Malesiassa, Intiassa ja Israelissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?