Presidentti Niinistö kiitteli Washingtonia Twitterissä – näin amerikkalaiset vastasivat - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Presidentti Niinistö kiitteli Washingtonia Twitterissä – näin amerikkalaiset vastasivat

Julkaistu: 3.10. 19:23

Amerikkalaiset Twitter-käyttäjät pyysivät Niinistöltä anteeksi Trumpin käytöstä. Tasavallan presidentin ”arvokas esiintyminen ja älyllinen tarkkuus” lehdistötilaisuudessa herättivät ihailua.

Washingtonista Suomeen palannut presidentti Sauli Niinistö kommentoi vierailuaan englanniksi Twitterissä.

”Takaisin kotona. Vierailu Washingtonissa oli erinomainen: virkatapaamiset Yhdysvaltain presidentin ja varapresidentin kanssa, seremonia Arlingtonissa, kolme museokäyntiä, kaksi kertaa rullaluistelua ja (baseballjoukkue) Washington Nationalsin voitto! Täydellistä! Suurkiitos, Washington!” Niinistö twiittasi.

Twiitti keräsi nopeasti paljon vastauksia amerikkalaisilta Twitter-käyttäjiltä.

Monet pyysivät anteeksi kohuksi muodostunutta lehdistötilaisuutta, jossa Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ryöpytti mediaa ja poliittisia vastustajiaan useita minuutteja kerralla Niinistön istuskellessa hiljaa vieressä.

Kuvat presidentti Niinistön paljonpuhuvista kasvoista nousivat maanantai-iltana Suomen aikaa maailmanlaajuiseksi somehitiksi.

”Olet varmasti hyvin helpottunut. Pahoittelut presidentistämme”, yksi amerikkalainen twiittasi.

”Olen pahoillani siitä, mitä sinun täytyi kestää Washingtonissa. Trumpin käytös oli nöyryyttävää niin monille amerikkalaisille,” kirjoitti toinen.

Niinistöä kiiteltiin armollisuudesta, jolla hän lehdistötilaisuudessa esiintyi. Erään kommentoijan mukaan Niinistö edisti esiintymisellään demokratiaa ”epämiellyttävässä tilanteessa”.

”Amerikkalaisena arvostan pyrkimyksiäsi”, twiitissä lukee.

Yhden amerikkalaisen Niinistö näyttää suorastaan hurmanneen esiintymisellään. Yhteyksiä nähdään myös Suomen koulutusjärjestelmään.

”Kunnioitan älyllistä tarkkuutta, armollisuutta ja arvokkuutta, joita presidentti Niinistö lehdistötilaisuudessa osoitti. Ei ole sattumaa, että tämä demokratia on edustettuna niin hyvin. Suomen koulutusjärjestelmä on väitetysti maailman paras.”

Myös suomalaiset käyttäjät olivat ylpeitä presidentistään.

”Olemme Suomessa onnellisessa asemassa, kun meillä on viisas ja sanansa hyvin asetteleva presidentti”, Niinistöä kiiteltiin.

Rolf Lindenin mielestä on hienoa, että Suomen presidentillä on selkärankaa tuoda näkemyksiään esille.

Nimimerkki Sisar Hento Valkoinen kommentoi, että on ihana tunne, kun on presidentti, josta voi olla ylpeä. Voi luottaa siihen, että presidentti klaaraa vauhdikkaatkin tilanteet. Presidentin ei tarvitse olla suuna päänä, vaan oman kantansa voi tuoda esiin "hiljaisesti".

Tuomas Aslak Juuso kiitti Niinistöä siitä, että hän muistutti alkuperäiskansoista.

Presidentti Niinistö saa kehuja huikeasta pokerinaamasta.