Trumpin pinnan katkaisi vanhan kiistakumppanin välihuuto – lehdistötilaisuuden äkkilopulle selitys

Presidentti Donald Trump yllätti Valkoisen talon täpötäyden lehdistötilaisuuden lopettamalla sen kuin seinään. Yllättynyt huutomyrsky saatteli hänet ulos ihmetellen: miksi?

3.10.2019 10:36

Viimeinen pisara presidentille oli kaikesta päätellen hänen halveksimansa CNN:n tähtitoimittajan Jim Acostan terävä välihuuto.

Sen jälkeen Trumpille riitti, ja tiedotustilaisuuden toinen esiintyjä, Suomen presidentti Sauli Niinistö ei voinut muuta kuin seurata päivän isäntää, joka poistui Valkoisen talon East Roomista teatraalisin elein.

Ensin hermostutti Reuters, sitten CNN

Trumpin pinna alkoi kiristyä äärimmilleen jo tiedotustilaisuuden loppupuolella, kun hän äityi väittelyyn uutistoimisto Reutersin Valkoisen talon toimittajan Jeff Masonin kanssa.

Pian tämän jälkeen Trump alkoi suomia lehdistöä yleensä ja erityisesti uutiskanava CNN:ää.

– Jos lehdistö olisi kunnollista, rehellistä, suoraa ja kovaa, me olisimme paljon mahtavampi kansakunta, Trump julisti.

CNN:n Valkoisen talon toimituksen esimies Jim Acosta reagoi syytökseen nopeasti.

– Me olemme, hän huudahti toimittajien joukosta.

Tähän välihuutoon Trumpin kireä pinna vihdoin napsahti poikki, sillä hän jatkoi sormellaan osoittaen:

– Me olisimme paljon mahtavampi, ellei meillä olisi kaiken maailman CNN:iä, jotka ovat korruptoituneita ihmisiä.

Sitten presidentti otti jyrkän käännöksen vasempaan, toivotti ”paljon kiitoksia kaikille” ja marssi rivakasti salista.

Pahin jupakka eteni lakitupaan

CNN:n Jim Acostan välihuudot ja vastaukset presidentti Trumpin esiintymisten aikana eivät ole tavattomia. Tällä kertaa yksi Acostan kommentti tuntui olevan normaalia tehokkaampi.

Miesten henkilökohtaiset välit jäätyivät lopullisesti Valkoisen talon lehdistötilaisuudessa marraskuussa 2018 kongressin välivaalien jälkeen. Tuolloin Acostan ja Trumpin sanaharkka ylitti uutiskynnyksen ympäri maailman.

– CNN:n pitäisi hävetä sitä, että työskentelet heille. Olet todella epäkohtelias, kamala ihminen, presidentti sivalteli tuolloin.

Sanailun venyessä Valkoisen talon harjoittelija yritti ottaa Acostan kädestä mikrofonin. Acosta ei kuitenkaan luopunut työkalustaan ja tapahtuma johti väittelyyn siitä, oliko Acosta käyttänyt turhan kovia otteita.

Pian Valkoinen talo tiedotti peruneensa Acostan lehdistöpassin. Kärpäsestä kasvoi härkänen ja jupakka eteni lakitupaan saakka. Lopulta panna raukesi ja Jim Acosta toimii tätä nykyä CNN:n Valkoisen talon toimituksen päällikkönä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?