Trump esitti surunvalittelunsa Kuopion kouluhyökkäyksen uhreille

Tasavallan presidentti Niinistö lupasi omalla puheenvuorollaan välittää Trumpin osanoton suomalaisille.

Yhdysvaltain presidentti esitti osanottonsa Kuopion kouluhyökkäyksen uhreille ja heidän omaisilleen.

2.10.2019 21:39

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump aloitti yhteisen lehdistötilaisuuden tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa Valkoisessa talossa hieman ennen kello 21.30 Suomen aikaa.

Trump kertoi aluksi toimittajille, että presidentit olivat käyneet kahdenkeskeisiä keskusteluja. Ennen niiden sisältöjen kertomista hän tahtoi kuitenkin ilmaista osanottonsa Kuopion kouluhyökkäyksen uhreille.

– Osanottoni kammottavan puukotuksen uhreille ja omaisille, Trump sanoi ennen kuin alkoi puhua Yhdysvaltain ja Suomen suhteista.

Niinistö lupasi omalla puheenvuorollaan välittää Trumpin osanoton suomalaisille.

Presidentit Niinistö ja Trump pitivät yhteisen lehdistötilaisuuden Valkoisessa talossa keskiviikkona.

Kaksikko aloitti tiedotustilaisuutensa kuitenkin jälleen vitsillä ennen vakavampia aiheita, kun Trump lohkaisi Niinistön houkutelleen paikalle valtavan paljon lehdistön edustajia.

– He eivät ole täällä minun takiani, Niinistö lohkaisi takaisin.

Niinistön työvierailu Valkoiseen taloon ajoittui Yhdysvalloissa sisäpoliittisesti hyvin tulenarkaan aikaan, sillä kamppailu presidentti Trumpin virkasyytetutkinnan ympärillä kiihtyy.

Ennen kahdenkeskeisiä keskusteluja Trump puhui kiivaasti aiheessa Oval Officessa.

Trump syytti demokraatteja siitä, etteivät he tee mitään ja vaalit voittaakseen he aloittivat virkasyytetutkinnan. Trump syytti demokraatteja myös epärehellisiksi.

– Nämä ovat pahoja ja epärehellisiä ihmisiä, ja kun amerikkalaiset ihmiset saavat tietää, mitä oikeasti tapahtui, se tulee olemaan hieno päivä.

Ilta-Sanomat seuraa Washingtonin tapahtumia hetki hetkeltä. Seurantaan ja suoraan lähetykseen pääset tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?