Kuopion kouluhyökkäys nousi nopeasti otsikoihin maailmalla

Julkaistu:

Kuopiossa tapahtunut väkivallanteko nousi pääuutisten joukkoon nopeasti myös ulkomaisessa mediassa.
Kuopion kauppakeskus Hermanin tapahtumista ovat uutisoineet pohjoismaisten medioiden lisäksi muun muassa sanomalehti The Independent, uutiskanava CNN ja uutistoimistot Reuters, AP, AFP sekä DPA.

CNN:n toimittajat soittivat Suomen viranomaisilta lisätietoja tapahtuneesta.

Pohjoismaissa uutinen oli esimerkiksi Aftonbladetin nettisivujen ykkösaiheena useiden tuntien ajan. Myös Tanskan ja Norjan suurimmissa nettilehdissä tapaus oli etusivujen otsikoissa.

Viranomais- ja silminnäkijätietojen ohella kansainvälinen media on kertonut suomalaispoliitikkojen reaktioista tapahtuneeseen.

Muun muassa uutistoimisto AFP lainaa uutisessaan pääministeri Antti Rinteen (sd) twiittiä, jossa Rinne kuvaili Savon ammattiopistossa tapahtunutta väkivallantekoa ”järkyttäväksi ja täysin tuomittavaksi”.

Independent nostaa esiin myös oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r) twiitin, jossa tämä tuomitsi Kuopion väkivallanteot jyrkästi.

Muun muassa Huffington Postin julkaisemassa uutisessa uutistoimisto Reuters nostaa esiin Suomen aiemmat kouluhyökkäykset. Artikkelissa mainitaan Kauhajoen ja Jokelan kouluampumiset. AFP lisäsi listaan myös Turun joukkopuukotukset.