Katso 3D-grafiikka Oval Officesta ja Valkoisesta talosta: täällä Trump ja Niinistö tapaavat - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Katso 3D-grafiikka Oval Officesta ja Valkoisesta talosta: täällä Trump ja Niinistö tapaavat

Yhdysvaltain ja Suomen presidentit käyvät viralliset neuvottelut ja pitävät lehdistötilaisuuden keskiviikkoiltana Suomen aikaa.

Presidentit Trump ja Niinistö tapaavat Valkoisessa talossa.­

2.10.2019 5:35

Yhdysvaltain hallinnon toimeenpanovallan keskuspaikka Valkoinen talo on vuonna 1800 käyttöön otettu presidentin virka-asunto ja työpaikka. Rakentamisen alulle laittanut maan ensimmäinen presidentti George Washington oli ainoa presidentti, joka ei koskaan käyttänyt taloa.

Kukin presidentti hänen jälkeensä on aina muokannut talon sisustusta tai jopa itse rakennusta omien mieltymystensä mukaiseksi. Vuosisatojen mittaan taloa on laajennettu, ja vuonna 1909 presidentti sai käyttöönsä kuuluisan ovaalinmuotoisen työhuoneensa, Oval Officen.

Valkoinen Talo - duplicated versionby PetriParkkinenon Sketchfab

Oheisissa 3D-grafiikoissa on nähtävissä Valkoisen talon keskeiset paikat sekä virkahuone, jossa presidentti Sauli Niinistö tapaa keskiviikkoiltana Suomen aikaa presidentti Donald Trumpin esikuntineen.

NET Oval Office Tarkkaby PetriParkkinenon Sketchfab

Oval Officen virallisten keskustelujen jälkeen presidentit nauttivat työlounaan ja sen jälkeen on ohjelmassa lehdistötilaisuus. Siihen kohdistuu tällä kertaa poikkeuksellinen huomio myös amerikkalaismedian taholta, sillä Trump nousee puhujalavalle ensi kertaa jälkeen, kun opposition demokraatit kertoivat aloittavansa presidenttiä vastaan virkarikostutkinnan tämän Ukraina-kontaktien vuoksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?