Rouva Melania Trumpilla pitää kiirettä – toimii julkisuudessa eri tavalla kuin edeltäjänsä

Julkaistu:

Yhdysvaltain presidentin vaimo Melania Trump työskentelee ahkerasti lasten ja nuorten hyväksi, mutta välttelee puheita ja lehdistötilaisuuksia.
Kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapaa tänään keskiviikkona Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin työvierailulla Valkoisessa talossa, rouva Melania Trump tuskin on paikalla.

Tasavallan presidentin kansliasta on kerrottu, ettei myöskään rouva Jenni Haukio osallistu tapaamiseen.


Melania Trump on paiskinut ahkerasti töitä viime viikot. Trumpin tiedetään haluavan rajoituksia sähkötupakan ja sähkötupakkatuotteiden myyntiin. Donald Trump kertoi vaimonsa olevan aktiivinen asiassa, sillä heillä on poika, joten hän haluaa vaikuttaa.

Muun muassa lasten ja nuorten hyvinvointiin ja somekiusaamisen kitkemiseen keskittyvä Be Best -kampanja on pitänyt Melania Trumpin kiireisenä. Viime viikon maanantaina Trump puhui koululaisille New Yorkin pörssissä ja soitti pörssin kuuluisaa kelloa.

– Tavoitelkaa unelmianne ja olkaa parhaita siinä mitä teette, rouva ohjeisti häntä tapaamaan valituille koululaisille.

 

Melania Trump ei anna toimittajien kysyä mitään, mistä on tullut tapa hänen suhteellisen kiireisen kuukautensa aikana.


Washington Post kertoi aiemmin, että vaikka Trumpin kalenteri tuntuu olevan aktiviteetteja täynnä, hän ei halua olla tekemisissä median kanssa ja pysyttelee hiljaa. Hän ei myöskään pidä puheita samaan tahtiin kuin edeltäjänsä, presidentti Barack Obaman puoliso Michelle Obama.

– Melania Trump ei anna toimittajien kysyä mitään, mistä on tullut tapa hänen suhteellisen kiireisen kuukautensa aikana. Vaikka hän on tehnyt entistä enemmän julkisia tilaisuuksia, hän ei sano juuri mitään.


Valkoisen talon emäntä valmisteli pitkään Australian pääministeriparin kunniaksi järjestettyjä virallisia juhlapäivällisiä Valkoisessa talossa 20. syyskuuta. Kyseessä oli Trumpin presidenttiajan toiset viralliset juhlapäivälliset. Edelliset järjestettiin Ranskan presidenttiparin kunniaksi huhtikuussa 2018.


Rouva Trump valitsi tarkasti menun, koristeet ja sisustuksen värit. Sisustusarkkitehtuuria opiskelleen Trumpin kädenjälki näkyy Valkoisessa talossa, sillä ennen illallisia hän muun muassa vaihdatti tapetin valtiokerroksen punaiseen huoneeseen, suunnitteli uuden maton diplomaattien vastaanottohuoneeseen ja restauroi sinisen huoneen huonekaluja. Melania Trump on kertonut perheensä haluavan kunnioittaa Valkoista taloa ja sen historiaa restauroimalla sen huoneita.


Presidentti Trump kiitti vaimoaan useaan otteeseen siitä, mitä tämä oli tehnyt juhlapäivällisten eteen.

– Haluaisin osoittaa kiitokseni Amerikan suurenmoiselle ensimmäiselle rouvalle tästä todella ainutlaatuisesta illallisesta. Kiitos niin paljon. Sinä teit todella paljon työtä tämän eteen. Upeaa työtä, todella upeaa työtä, kultaseni.


Trumpien avioliiton tilasta on kiertänyt kaikenlaisia huhuja, mutta New York Postin haastattelemat vieraat kertovat nähneensä Trumpien välillä aitoa kunnioitusta.

– Kyseessä on aito ja rakastava avioliitto, he vakuuttavat.

Kun Trumpit olivat hyvästelleet vieraansa noin klo 23 ja luulivat, ettei kukaan enää katsonut, heidän välillään nähtiin spontaani intiimi hetki. He halasivat toisiaan tiukasti. Trump kuiskasi jotakin vaimonsa korvaan ja tämä nojautui puolisonsa puoleen hymyillen.

Seuraavaksi presidenttipari avaa Valkoisen talon ovet koko kansalle, sillä kuuluisat puutarhat ovat avoinna lokakuun 19.–20. päivän kiinnostuneille kävijöille.


Melania Trumpin kiireet jatkuvat, sillä Valkoisen talon mukaan hän on lähdössä syksyllä toiselle ulkomaankiertueelleen ilman puolisoaan. Edustusmatka keskittyy vierailuihin kouluissa, sairaaloissa ja yrityksissä.

Ensimmäisen ulkomaankiertueen yksin hän teki tasan vuosi sitten Afrikkaan, jossa hän vieraili Ghanassa, Malawissa, Keniassa ja Egyptissä.