Trumpilta raivokas twiitti ilmiantajan raportin julkaisun jälkeen: ”Maamme on uhattuna” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trumpilta raivokas twiitti ilmiantajan raportin julkaisun jälkeen: ”Maamme on uhattuna”

Presidentti väittää demokraattien yrittävän tuhota republikaanit. Presidentti twiittasi pian sen jälkeen, kun hänen toimistaan tehty valitus julkaistiin.

Presidentti Trump kritisoi demokraatteja Twitterissä.­

26.9.2019 16:56

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump twiittasi vain muutama minuutti ilmiantajan raportin julkaisun jälkeen, väittäen, että Yhdysvallat oli uhattuna. Yhdysvaltalaisen virkamiehen kirjoittamassa valituksessa väitetään, että Trump olisi pyytänyt ulkovallalta apua vuoden 2020 presidentinvaaleihin liittyen. Kirjoittaja viittaa Trumpin ja Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin väliseen puhelinkeskusteluun sekä Trumpin asianajajan ja Zelenskyin edustajien väliseen yhteydenpitoon.

– Demokraatit yrittävät tuhota republikaanipuolueen ja kaiken sen, mitä se edustaa. Pysykää yhdessä, pelatkaa heidän peliään ja taistelkaa kovaa republikaanit. Maamme on uhattuna.

Tämän jälkeen Trump vielä twiittasi ilmeisesti lainauksen, jossa väitetään, ettei Trump ole syyllistynyt virkarikokseen.

Valkoisen talon tiedottaja Stephanie Grisham vähätteli kommentissaan ilmiantajan valituksen merkitystä.

– Mikään ei ole muuttunut valituksen julkaisun myötä, se ei ole muuta kuin kokoelma toisen käden väitteitä tapahtumista ja yhteen liimattuja lehtileikkeitä, Grisham sanoi AFP:n mukaan.

Grishamin mukaan Valkoinen talo ei lähde mukaan demokraattien lietsomaan ”hysteriaan ja valheellisiin narratiiveihin”.

Trump joutui kohun keskelle viime viikolla, kun yhdysvaltalaismediassa uutisoitiin, että presidentti olisi painostanut Zelenskyiä tutkimaan demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivän Joe Bidenin ja tämän Hunter-pojan toimintaa Ukrainassa. Trump on vahvistanut puhuneensa Bideneistä Ukrainan presidentin kanssa, mutta ei ole myöntänyt painostusta.

Tiistaina Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi kertoi, että Trumpia vastaan käynnistetään virkasyytetutkinta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?