Valkoinen talo paljasti Trumpin puolustustaktiikan sähköpostilla demokraateille

Julkaistu:

Valkoisen talon yritys pyörtää puhelukohu Trumpin eduksi ei onnistunut.
Valkoinen talo lähetti vahingossa demokraattiedustajille sähköpostilla argumentit, jotka oli tarkoitettu republikaaniedustajille presidentti Donald Trumpin ja Volodymyr Zelenskyin puhelun puolustusargumenteiksi. Muun muassa edustajat Brendan Boyle ja Bill Pascrell twiittasivat asiasta.

– Tahtoisin kiittää Valkoista taloa siitä, että he lähettivät minulle heidän puheenaiheensa, miten parhaiten pyörtää katastrofaalinen Trump/Zelenskyi-puhelu Trumpin puolelle, Boyle twiittasi.
Kyse on presidenttien heinäkuun lopulla käymästä puhelusta, josta Valkoinen talo tänään julkaisi muistion. Siitä käy ilmi, että presidentti Trump pyysi vastavalittua Ukrainan presidenttiä selvittämään, Joe Bidenin – demokraattien ennakkosuosikki 2020 presidentinvaaleissa – ja tämän pojan Hunter Bidenin toimia. Demokraatit ovat käynnistäneet virkarikossyytetutkinnan epäillyn painostuksen vuoksi.
Viesti lähetettiin Washington Postin mukaan otsikolla Mitä sinun täytyy tietää: Presidentti Trumpin puhelu presidentti Zelenskyin kanssa.

CNN:n Valkoisen talon kirjeenvaihtaja Jim Acosta jakoi Twitterissä sähköpostiviestin, jonka argumenteissa painotetaan, ettei keskustelussa ollut quid pro quo -tilannetta, jossa oltaisiin tarjottu palvelusta palvelusta vastaan.
Trump ja Valkoinen talo ovat tänään argumentoineet, ettei painostusta ole tapahtunut, koska puhelusta julkaistussa muistiossa Trump ei nimeä suurta sotilasavustuspakettia eikä quid pro quo -asetelmaa ole. Demokraattien mukaan keskustelu on ollut äärimmäisen raskauttava, vaikka Trump ei puhu sotilasavustuksesta tai esitä uhkausta, mitä tapahtuu, jos Zelenskyi ei toteuta Trumpin pyyntöjä.

”Mitä presidentti todella sanoi, oli täysin asianmukaista”, viestissä sanottiin. Myös ilmiantajan valitus on viestin mukaan käsitelty kunnollisesti.

Todellinen skandaali viestin mukaan on, että luottamuksellista puhelua koskeva muistio jouduttiin julkisen painostuksen edessä julkaisemaan.