Greta Thunberg kertoo, mitä kohtaamisessa Trumpin kanssa oikeasti tapahtui – ”Sen voi ymmärtää monella tavalla”

Ilmastoaktivisti Greta Thunberg, 16, kertoo ruotsalais-norjalaisessa talk showssa, millaisia tunteita Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kohtaaminen hänessä herätti.

25.9.2019 9:56

Ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg, 16, on viime päivien aikana noussut puheenaiheeksi ympäri maailmaa.

New Yorkissa YK:n ilmastokokouksessa maanantaina puhunut Thunberg sattui samaan aikaan YK:n päämajan aulaan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa. Trump oli tulossa kokoukseen lyhyelle vierailulle, Thunberg puolestaan oli menossa pitämään puhettaan.

Thunberg tarkkaili aulassa Trumpia, joka vastaili lehdistön edustajien kysymyksiin. Thunbergin tuima reaktio ohi kulkeneeseen Trumpiin nousi poikkeuksellisen nopeasti viraali-ilmiöksi.

Trump kommentoi Thunbergin olemusta twiitissään ja kuvaili Thunbergia ”iloiseksi nuoreksi tytöksi, joka odottaa valoisaa ja hienoa tulevaisuutta”. Thunberg otti nopeasti Trumpin piikittelyyn kantaa ja lainasi presidentin käyttämää luonnehdintaa oman Twitter-profiilinsa esittelytekstissä.

Greta Thunberg kommentoi kohtaamista tuoreeltaan ruotsalais-norjalaisessa talk showssa.

– Turvamiehet kertoivat, että voimme jäädä odottamaan aulan reunalle. Ihmettelin, mitä tapahtui, ja samaan aikaan hän (Trump) ilmestyikin. Menin sokkiin, Thunberg kertoi ohjelman juontajalle Fredrik Skavlanille Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n mukaan.

Thunberg ei halunnut ottaa talk show -haastattelussa kantaa siihen, millä tavoin hänen ilmeeseensä on reagoitu esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Ilmastoaktivisti kertoi kuitenkin tienneensä, että Trump noteeraisi hänen kohtaamisensa jollain tavoin.

– Sen (Trumpin twiitin) voi ymmärtää monella tavalla. Tiesin, että hän sanoisi jotain minusta, mutta sillä ei ole mitään väliä, Thunberg sanoi.

Juontaja kysyi Thunbergilta, oliko Trumpin twiitti hänen mielestään sarkastinen.

– Totta kai se oli sitä. Mutta oli selvää, että hän kirjoittaisi minusta juuri sillä sävyllä, Thunberg sanoi.

Skavlan näkyy Suomessa keskiviikkoiltaisin Yle Femillä sekä verkossa SVT:n sivulla. SVT näyttää Thurnbergin haastattelun sisältävän jakson tulevana perjantaina.

Video: Jutun pääkuvana olevalla videolla näkyy Greta Thunbergin reaktio yllättävään kohtaamiseen presidentti Trumpin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?