Lähteet: Trump jäädytti satojen miljoonien sotilasavun Ukrainalle hieman ennen kohuttua puhelua

Julkaistu:

Paineet presidentin virkasyytteeseen asettamiselle kasvavat.
Amerikkalaismedioiden mukaan presidentti Donald Trump määräsi jäädyttämään Ukrainalle luvatun miljoonien sotilasavun ennen kohuttua puhelua, jossa Trumpin on kerrottu painostaneen presidentti Volodymyr Zelenskyiä tutkimaan poliittisen vastustajansa Joe Bidenin toimia Ukrainassa.

Asiasta ensimmäisenä kertoneen Washington Post -sanomalehden mukaan Trump olisi kehottanut avustajaansa Mick Mulvaneya vetämään pois lähes 400 miljoonan dollarin eli yli 360 miljoonan euron sotilasavun viikkoa ennen presidenttien puhelinkeskustelua. Tiedon ovat vahvistaneet Trumpin hallinnon korkeatasoiset virkamieslähteet myös uutiskanava CNN:lle sekä sanomalehti New York Timesille.

Trumpin on väitetty pyrkineen keräämään toiminnallaan haitallista tietoa demokraattipuoluetta edustavasta Bidenista, joka on yksi vahvimmista ehdokkaista Trumpin vastustajaksi vuoden 2020 presidentinvaalissa. Demokraattien kongressiedustajat ovat tyrmistyneet mahdollisuudesta, että Trump olisi käyttänyt virka-asemaansa ja maan ulkopoliittisten suhteiden hoitamista hyödyttääkseen omaa vaalikampanjaansa.

Toistaiseksi pitäviä todisteita Trumpin väitetyistä väärinkäytöksistä ei ole ilmaantunut. CNN:n mukaan Trump kuitenkin myönsi sunnuntaina keskustelleensa Zelenskyin kanssa Bidenista muiden asioiden ohessa.

Yhä useammat kongressin demokraatit ovat ryhtyneet tukemaan virkasyytteiden nostamista Trumpia vastaan presidentin viraltapanoa varten. Edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi on toistaiseksi kieltäytynyt käynnistämästä virkasyyteprosessia, mutta sanoo sen olevan mahdollisuus muiden joukossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt