Aftonbladet: Marko, 46, surmattiin niska­laukauksella Keski-Ruotsissa – epäiltyjen joukossa on 15-vuotias tyttö

Julkaistu:

Teinityttöä epäillään murhasta. Elokuussa käräjäoikeus vangitsi kaksi miestä tapaukseen liittyen.
Viime helmikuussa Keski-Ruotsissa pelastuslaitos sai ilmoituksen tulipalosta maastossa Frosbyssä, lähellä Knivstan kuntaa. Paikan päältä löytyi palavan autonrämän vierestä 46-vuotiaan Marko Loikkasen ruumis. Miestä oli Aftonbladetin lähteiden mukaan ammuttu niskaan.

Poliisi julkaisi henkirikoksen uhrin nimen ja kuvan saadakseen vihjeitä, mitä miehelle oli tapahtunut. Elokuussa vangittiin kaksi miestä epäiltynä murhasta ja hautarauhan rikkomisesta.
Tapaus sai uuden käänteen kuitenkin viikonloppuna, kun 15-vuotias tyttö yritettiin vangita murhasta epäiltynä. Tyttö kiisti syyllisyytensä eikä häntä vangittu.

– Hän on yhä epäilty, tapauksessa syyttäjänä toimiva Pontus Melander kommentoi.

Tapaus on noussut etusivun uutiseksi Ruotsissa.

Tytön äiti kuvaili Expressenille epäiltyä tavalliseksi 15-vuotiaaksi tytöksi. Hän ei uskonut tyttönsä olevan syyllinen rikokseen.

– Tämä on kauheaa ja asia on iso ja todella vakava. Mutta en usko hetkeäkään, että hän on epäilty.
Loikkanen oli Ruotsin kansalainen, mutta hänellä ei ollut rekisteriin kirjattua osoitetta. Hänellä ei vaikuta olleen mitään kytköstä siihen paikkaan, josta hänen ruumiinsa löydettiin.

– Ei ole olemassa mitään yhteyttä Uppsalaan (Forsby kuuluu Uppsalan lääniin). Meillä ei ole oikeastaan minkäänlaista yhteyttä mihinkään. Emme tiedä yhtään sitä, missä hän on ollut, tutkinnanjohtaja Ove Dahlberg sanoi.

Poliisin mukaan miehen tiedetään olleen elossa 20. helmikuuta kello 15 paikallista aikaa. Hänet löydettiin kuolleena 21. helmikuuta aamulla.