Trump myöntää puhuneensa Joe Bidenistä Ukrainan presidentin kanssa – kiistää painostaneensa

Julkaistu:

Yhdysvaltojen presidentin mukaan keskustelu oli ”mahtava” ja ”erittäin rehellinen”.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump myönsi sunnuntaina keskustelleensa entisestä varapresidentistä Joe Bidenistä, tämän Hunter-pojasta ja korruptioväitteistä puhelimessa Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa. Kyseinen keskustelu käytiin heinäkuussa.

– Meillä oli mahtava keskustelu, erittäin suora, erittäin rehellinen keskustelu. Toivon, että he voivat julkaista sen, Trump sanoi AFP:n mukaan ja toisti, ettei ollut tehnyt mitään väärää.

New York Timesin mukaan Trump ei kuitenkaan myöntänyt painostaneensa Ukrainan presidenttiä.

Perjantaina julkaistujen mediatietojen mukaan Trump pyysi Zelenskyiä toistuvasti tutkimaan, oliko Biden käyttänyt väärin asemaansa varapresidenttinä uhatessaan jäädyttää Yhdysvaltojen tarjoaman avun, ellei eräs syyttäjä saisi potkuja. Syyttäjä tutki kaasuyhtiötä, johon Bidenin pojalla oli kytkös.

Wall Street Journal uutisoi aiemmin, että Trump oli noin kahdeksan kertaa painostanut Zelenkyiä avaamaan tutkinnan mahdollisesta korruptiosta Bideneihin liittyen.
Biden on vahvistanut, että halusi syyttäjän saavan potkut. Hän kuitenkin sanoo, ettei tarkoituksena ollut auttaa hänen poikaansa. Bidenin mukaan Yhdysvaltojen hallitus, Euroopan unioni ja muut kansainväliset instituutiot halusivat syyttäjän saavan potkut, koska tämä ei onnistunut johtamaan suuria oikeusjuttuja korruptioon liittyen.

Trumpin asianajaja Rudy Giuliani on myöntänyt julkisuudessa painostaneensa ukrainalaisia viranomaisia tutkimaan Bideneitä. Trump sanoi myös viikonloppuna, että entisen varapresidentin toimia pitäisi tutkia.

Ukrainan presidentinkanslia ei ole kommentoinut väitteitä mahdollisesta painostuksesta. Sen sijaan maan ulkoministeri kertoi, etteivät Ukrainan johtajat kokeneet Trumpin puheita painostamisena.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt