Siirtolaisreitti Italiaan muuttunut – yhä useampi tulee Libyan sijaan Tunisiasta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Siirtolaisreitti Italiaan muuttunut – yhä useampi tulee Libyan sijaan Tunisiasta

Lähtösataman muutos johtuu turvallisuussyistä. YK:n arvion mukaan Libyasta lähteneistä jopa joka kymmenes on kuollut matkalla.

Repubblica-lehden mukaan valtaosa Italiaan tänä vuonna saapuneista siirtolaisista on tullut maahan rajavartioston huomaamatta. Arkistokuva.

21.9.2019 20:07

Monet Afrikasta Italiaan pyrkivät siirtolaiset ovat vaihtaneet lähtösatamaa. Kun aiemmin Italiaan tultiin lähinnä Libyasta, nyt yhä useampi maahanpyrkijä lähtee Tunisiasta, josta merimatka on lyhyempi ja turvallisempi.

Repubblica-lehden mukaan valtaosa Italiaan tänä vuonna saapuneista siirtolaisista on tullut maahan rajavartioston huomaamatta ja tarvitsematta partioalusten tai hyväntekeväisyysjärjestöjen kustantamien pelastusalusten apua. Stampa-lehden haastatteleman syyttäjän mukaan Tunisian kautta on viime aikoina tullut Italiaan Tunisialaisten lisäksi aiempaa enemmän Saharan eteläpuolisen Afrikan maiden kansalaisia.

Lähtösataman muutos johtuu turvallisuussyistä. YK:n kansainvälisen siirtolaisjärjestön IOM:n arvion mukaan Libyasta lähteneistä jopa joka kymmenes on kuollut matkalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?