Iranin vallan­kumous­kaarti varoitti voima­toimista: ”Toivomme, että he eivät tee strategista virhettä”

Julkaistu:

Iranin vallankumouskaarti varoittaa, että mikä tahansa Iraniin hyökkäävä maa joutuu itse ”taistelun pääkentäksi”.
Kaartin komentaja Hossein Salami sanoi mediatilaisuudessa Teheranissa lauantaina, ettei kaarti salli minkään sodan kajoavan Iranin alueisiin.

Iran on komentajan mukaan valmis ”millaiseen skenaarioon tahansa”. Hän myös listasi Yhdysvaltojen aiempia operaatioita Irania vastaan, ja kutsui niitä ”seikkailuiksi”.

– Toivomme, että he eivät tee strategista virhettä, Salami sanoi ennen listaansa.

Yhdysvallat ilmoitti aiemmin lähettävänsä lisää joukkoja Persianlahdelle Saudi-Arabian öljyntuotantolaitoksiin tehtyjen iskujen takia. Yhdysvallat syyttää iskuista Irania. Iran on kiistänyt syyllisyytensä ja kieltäytynyt neuvottelemasta Yhdysvaltojen kanssa.Yhdysvaltain puolustusministeri Mark Esper totesi aiemmin, että Iranin kesäkuussa alas ampuma yhdysvaltalainen tiedustelulennokki ja iskut Saudi-Arabiaan ”kuvaavat Iranin aggressioiden dramaattista kärjistymistä.”

– Jotta lisäkärjistymiset voidaan estää, Saudi-Arabia pyysi kansainvälistä tukea kuningaskunnan kriittisen infrastruktuurin suojelemiseen. Arabiemiraatit on myös pyytänyt tukea, Esper sanoi.

Hänen mukaansa lisäjoukot keskittyvät puolustukseen ja pääpaino on ilma- ja ohjustorjunnassa. Joukkojen tarkkaa määrää tai kalustoa ei kuitenkaan vielä ole päätetty.