Britannia torjuu Rinteen brexit-takarajan

rac

Julkaistu:

Pääministeri Antti Rinne (sd) kertoi keskiviikkona, että Britannialla on syyskuun loppuun asti aikaa antaa esityksensä hallitsemattoman brexitin välttämisestä.
Britannia lupaa antaa Euroopan unionille brexit-ratkaisuja, mutta kieltäytyy noudattamasta "keinotekoista takarajaa", sanoo pääministeri Boris Johnsonin tiedottaja AFP:lle.

Vasta eilen pääministeri Antti Rinne (sd) sanoi, että Britannialla on syyskuun loppuun asti aikaa antaa esityksensä hallitsemattoman brexitin välttämisestä. Hän kertoi takarajasta Pariisissa tavattuaan Ranskan presidentin Emmanuel Macronin.
Euroopan komissio vahvisti torstaina saaneensa joitakin dokumentteja Britannialta. Komission tiedottaja ei täsmentänyt, minkälaisista papereista on kyse.

Komission tiedottajan mukaan Britannian ja EU:n virkamiehet käyvät neuvotteluita Brysselissä tänään ja huomenna muun muassa tulleista ja saniteettisäännöistä. Huomenna keskusteluita käydään myös poliittisella tasolla, kun pääneuvottelija Michel Barnier ja Britannian brexit-ministeri Steve Barclay tapaavat.