Ei ihan tavallinen rutiinitehtävä: Ohion poliisi etsii kahta metsään paennutta amissimiestä – ajelivat hevoskärryllä juopotellen ja stereoita luukuttaen

Julkaistu:

Poliisin mukaan kukaan ei ole toistaiseksi ilmaantunut hakemaan hevosta ja kärryjä, jotka jäivät jälkeen liikennejuopumuksesta epäillyiltä miehiltä.
Yhdysvalloissa enimmäkseen Pennsylvanian, Ohion ja Indianan osavaltioiden alueella elävät amissit ovat tiukkaa uskonnollista kuria noudattava kristittyjen ryhmä, jonka jäsenet viettävät perinteistä elämää suljetussa yhteisössä torjuen ulkopuolisia vaikutteita. Pennsylvaniansaksaa puhuvat amissit pyrkivät muun muassa välttämään sähkölaitteiden ja autojen käyttöä sekä liikkuvat paikasta toiseen hevoskärryillä.

Tästä syystä Ohiossa sijaitsevassa Trumbullin piirikunnassa rutiinikierroksella ollut apulaissheriffi yllättyi kohdatessaan viime sunnuntaina kaksi amissimiestä. Hevoskärryillä liikenteessä olleet miehet nimittäin naukkailivat alkoholia luukuttaen samalla musiikkia jättimäisistä kaiuttimista.


Kun apulaissheriffi Eric Hermsdorfer yritti pysäyttää miehet kuulustellakseen heitä epäillystä liikennejuopumuksesta, nämä hyppäsivät alas kärryiltä ja katosivat viereiseen metsään. Myös kärryä vetänyt hevonen lähti juoksemaan pois paikalta, mutta sen Hermsdorfer onnistui saamaan kiinni.

Hevonen toimitettiin paikallisen maanviljelijän hoiviin. Poliisin kerrottiin tavoitelleen useita ihmisiä, joiden toivottiin hakevan hevosen, mutta kukaan heistä ei vastannut puhelimeen.


Nuorten amissiyhteisön jäsenten tiedetään toisinaan kokeilevan rajojaan ulkopuolisten vaikutteiden parissa, mutta poliisin mukaan viranomaisilla on velvollisuus kohdella heitä samalla tavalla kuin muitakin kansalaisia.

– Valitettavasti hevoskärryjä ei rekisteröidä, mutta kyseessä on silti liikenneväline. Se kulkee tiellä. Ja sitä koskevat liikennejuopumukseen liittyvät lait. Ei saa juoda ja ajaa hevoskärryllä, piirikunnan sheriffi Joe Dragovich sanoi.


Hän epäili, että miehet eivät ole seurausten pelossa ilmoittautuneet poliisille. Heitä voi odottaa ainakin syyte viranomaisten käskyjen uhmaamisesta.

– Rohkaisen heitä astumaan esiin ja hakemaan kärrynsä ja hevosensa, sheriffi sanoi.

Tapauksesta kertoivat muun muassa CNN sekä paikalliskanava WPVI-TV.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt