Amerikkalaiset hävittäjälentäjät kuvasivat outoja esineitä ilmassa – laivasto myönsi videoiden aitouden - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Amerikkalaiset hävittäjälentäjät kuvasivat outoja esineitä ilmassa – laivasto myönsi videoiden aitouden

Laivaston mukaan ilmassa näkyvät asiat ovat ”tunnistamattomia ilmiöitä ilmassa”.

19.9.2019 7:45

Pari vuotta sitten julkisuudessa levisi videoita amerikkalaislentäjien havaitsemista tunnistamattomista kohteista. Joulukuussa 2017 ja maaliskuussa 2018 julkaistuissa videoissa näkyy nopeasti liikkuvia soikion muotoisia kohteita, jotka on kuvattu kehittyneillä infrapunasensoreilla, CNN kertoo.

Nyt Yhdysvaltojen laivasto on vihdoin myöntänyt, että videot ovat aitoja. Viranomaiset eivät tosin edelleenkään tiedä, mitä videoilla näkyvät asiat ovat.

Laivaston edustaja Joe Gradisher kertoi CNN:lle, että kolmella videolla nähtävät esineet ovat ”tunnistamattomia ilmiöitä ilmassa” (unidentified aerial phenomena).

Tiedusteluasioista kirjoittavalle The Black Vault -sivustolle laivastosta vahvistettiin, ettei julkisuuteen päässeitä videoita ollut tarkoitettu julkiseen levitykseen. Viime toukokuussa puolustusministeriön edustaja oli sanonut, ettei videoita virallisesti ole julkaistu.

– Laivasto ei ole julkaissut videoita suurelle yleisölle, Gradisher vahvisti.

Kahdella, vuonna 2015 kuvatulla videolla kuuluu amerikkalaisten hävittäjälentäjien välistä keskustelua.

– Se on helvetin lennokki, lentäjä sanoo kollegalleen ensimmäisessä klipissä.

– Herran jestas! Ne kaikki menevät tuulta vasten.

– Katso tuota!

Vuonna 2004 julkaistulla videolla puolestaan koneen sensorit lukkiutuvat kohteeseen, joka nopeasti kiihdyttää ulos ruudusta.

Gradisherin mukaan laivaston avoimuus liittyen ”tunnistamattomiin ilmiöihin ilmassa” johtuu siitä, että lentäjiä halutaan kannustaa ilmoittamaan ”tunkeutujista,” jotka voivat uhata lentäjien turvallisuutta. Gradisherin mukaan useiden vuosien ajan tämänkaltaisista ilmiöistä ei haluttu ilmoittaa, sillä pelkona oli UFO-spekulaatioiden aiheuttama stigma.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?