Mikäs siellä vilahti? Trumpille kävi ”Niinistöt” Air Force Oneen noustessa

Julkaistu:

Yhdysvallat
Niinistön taskusta pilkisti viisikymppinen, Trumpin taskusta kaksikymppinen.
Uutistoimisto Reutersin uutiskuviin tallentui tiistaina harvinainen hetki, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump oli nousemassa Air Force One -lentokoneen kyytiin Moffetin lentokentällä Kaliforniassa.

Kuvassa näkyy, kuinka Trumpin käyttämän puvuntakin helma nousee ilmeisesti tuulen voimasta ylös ja paljastaa presidentin oikeassa takataskussa pilkottavan setelin. Tapahtumahetkellä vallinneista tuulioloista johtuen presidentin solmio puolestaan on heilahtanut hänen olkapäällensä.


Leikkimielisesti Trumpin voidaan sanoa tehneen tiistaina Kaliforniassa ”Niinistöt”, sillä valtiopäivien avajaisten kahvitilaisuudessa huhtikuussa tasavallan presidentti Sauli Niinistön taskusta pilkisti tötterölle kääritty seteli.

Lue lisää: Presidentti Niinistö saapui kahvitilaisuuteen – rintataskusta pilkotti 50 euron seteli

Aivan yhteneväisiä tapaukset eivät ole, sillä presidentti Trumpilla seteli pilkisti takataskusta, presidentti Niinistöllä puolestaan rintataskusta. Myös seteleiden valuutta oli eri. Niinistön rintataskusta tuli näkyviin 50 euron seteli. Trumpin taskusta pilkistäneen setelin valuutasta ei ole vahvistettua tietoa. Ulkonäön perusteella se on kuitenkin selvää, että euroista ei ole kysymys.


Kansallisen veteraanipäivän pääjuhlan yhteydessä Kuopiossa presidentti Niinistö valotti Ilta-Sanomille taskustaan näkyneen viisikymppisen käyttötarkoitusta.

– Ajattelin käyttää sen johonkin hyvään tarkoitukseen, en eduskunnassa kylläkään. Kyllä se osittain on jo käytetty, mutta mulla on toinenkin viisikymppinen.

Lue lisää: Sauli Niinistö kertoo nyt rintataskustaan törröttäneen setelin kohtalosta – viisikymppinen menee hyvään tarkoitukseen

Se, mihin Trump oli aikeissa rahansa käyttää, ei ole selvillä. Keskiviikkona Yhdysvaltain istuva presidentti vieraili kuitenkin seuraamassa Meksikon vastaisen rajamuurin rakennustöitä Kalifornian Otay Mesassa. Meksikon rajamuurin rakentaminen oli yksi Trumpin keskeisistä kampanjalupauksista, mutta rahojen löytäminen hankkeeseen on ollut vaikeaa.


Syyskuun alussa Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon päätti ohjata budjetistaan 3,6 miljardia dollaria rajamuurin rakentamiseen. Käytännössä päätös katkaisi rahoituksen yli sadalta muulta hankkeelta.

Keskiviikkona rajamuurilla otetuissa kuvissa Trumpilla ei näkynyt enää olevan seteliä mukanaan. Tuuliolosuhteet paikalla vaikuttivat kuitenkin seesteisimmiltä kuin edellisenä päivänä toisaalla osavaltiossa.

Lue lisää: Pentagon siirsi 3,6 miljardia dollaria Trumpin muurin rakentamiseen – taustalla kansallinen hätätilajulistus

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt