Asianajaja Boris Johnsonin päätöksestä jäädyttää parlamentin työskentely: ”Valheiden isä vaiensi parlamenttien äidin”

Julkaistu:

Britannia
Parlamentaarikkojen ryhmää edustava asianajaja syytti Boris Johnsonia valehtelusta.
Britannian korkein oikeus käsittelee parhaillaan sitä, toimiko Britannian pääministeri Boris Johnson lainvastaisesti, kun hän jäädytti parlamentin työskentelyn juuri brexitin alla.

Lue lisää: Boris Johnsonin syytettiin valehdelleen kuningattarelle parlamentin jäädytyksestä – kiisti ehdottomasti

Parlamentaarikkojen ryhmää edustava asianajaja Aidan O´Neill herjasi keskiviikkona Johnsonia korkeimmassa oikeudessa.

– Valheiden isä vaiensi parlamenttien äidin, O’Neill totesi The Guardianin mukaan.

Hän jatkoi, että sen sijaan, että valheiden annetaan voittaa, oikeuden tulisi linjata, että parlamentin työskentelyn jäädyttäminen oli lainvastaista ja hallitukselle luotetun vallan väärinkäyttöä.

O´Neill myös syytti Johnsonia valehtelemisesta. Hän totesi, ettei Johnsoniin ja hänen hallitukseensa voi luottaa siinä, etteivätkö nämä tekisi ”alhaisia, epärehellisiä ja likaisia temppuja”.

Kuulemisia on jäljellä vielä yksi päivä. The Guardian on arvellut, että vielä on hankalaa sanoa, kumpi puoli lopulta voittaa.

Skotlantilaisoikeus teki viime viikon keskiviikkona päätöksen, jonka mukaan brittiparlamentin jäädytys oli laiton. Päätös ei ole lainvoimainen, ja Britannian korkein oikeus alkoikin tiistaina käsitellä hallituksen valitusta siitä.

Skotlantilaisoikeuden keskiviikkoisesta päätöksestä kävi ilmi, että skottituomarit uskoivat brittiparlamentin työn jäädyttämisessä olleen kyse Johnsonin ”sopimattomasta tarkoituksesta estää parlamentin työskentely” sekä yrityksestä ajaa Britannia brexitiin ilman sopimusta EU:n kanssa.

Lue lisää: Salainen muistio julki: Johnson hyväksyi parlamentin työn jäädyttämisen jo elokuun puolivälissä – kiisti samaan aikaan aikeet julkisuudessa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt