Brutaali rikos: Pahamaineista jengiä vastaan todistaneen asianajaja ammuttiin kotitalonsa edessä Amsterdamissa

Julkaistu:

Poliisin mukaan rikospaikalta poistui nuori, noin 16–20-vuotiaalta näyttänyt mies.
Hollannissa väkivaltaiseen huumejengiin liittyneessä oikeudenkäynnissä avaintodistajan asianajajana toiminut Derk Wiersum, 44, on ammuttu, BBC uutisoi. Wiersum surmattiin Amsterdamissa sijaitsevan kotinsa edessä kello 7.30 paikallista aikaa. Toinen Wiersumin kahdesta lapsesta oli kotona murhan aikaan.

Poliisi on kuvaillut rikosta erityisen brutaaliksi. Poliisin mukaan murhapaikalta nähtiin poistuvan noin 16–20-vuotias nuori mies, jolla oli musta huppari yllään, NOS kertoo.

Wiersum edusti todistajaa, joka todisti viidestä murhasta ja neljästä murhan yrityksestä epäiltyä rikollisjengiä vastaan. Murhien pääepäillyt ovat marokkolaistaustaiset Ridouan Taghi ja Said Razzouki. Molemmat ovat karkuteillä ja etsintäkuulutettuja.

Wiersumin edustama todistaja, josta on hollantilaismediassa käytetty nimeä Nabil B, oli ennen itsekin kuulunut jengiin. Todistajan veli ammuttiin viime vuonna. De Telegraafin mukaan todistajan perhe on kuitenkin kokenut olonsa uhatuksi. Nabil B:n kerrotaan sanoutuneen irti todistajansuojelusta.

Jutun käsittelyn oli tarkoitus jatkua ensi viikolla.

Wiersumin murha on järkyttänyt Hollantia.

Poliisin ammattiliiton edustaja Jan Struijs kuvaili ”järjestäytyneen rikollisuuden olevan täysin hallitsematonta”. Struijsin mukaan Hollannista oli tullut ”huumevaltio”.

Wiersumin tuntenut asianajaja Marcel van Gessel oli Rotterdamissa, kun hän sai suru-uutisen.

– Kaikki viestintuojasta yleiseen syyttäjään olivat kyynelissä. Eivät siksi, että he tunsivat häntä henkilökohtaisesti, mutta tämä liippaa läheltä. Mihin tämä päättyy? van Gessel pohti Nu.nl-sivustolle.

Rikosasianajajien liiton puheenjohtaja Jeroen Soeteman kertoi ajatusten olevan Wiersumin vaimon, lasten ja muiden läheisten luona.

– Me tunnemme hänet miellyttävänä ihmisenä ja taitavana ja rehellisenä rikosasianajajana.