Iäkkään brittipariskunnan laukuista löytyi 9 kiloa kokaiinia – reissasivat maailmalla tuhansilla euroilla

Julkaistu:

Portugalissa alkaneessa oikeudenkäynnissä brittiparia syytetään huumeiden salakuljetuksesta. Pariskunta kiistää syytteet.
Britanniasta kotoisin olevaa iäkästä pariskuntaa syytetään kokaiinin salakuljetuksesta Lissabonissa, Portugalissa. Entinen kokki Roger Clarke, 72, ja hänen eläkkeellä oleva sihteerivaimonsa Sue, 71, pidätettiin viime joulukuussa, kun heidän matkatavaroistaan löydettiin yhdeksän kilogrammaa kokaiinia. Huumeiden arvoksi on arvioitu 500 000 puntaa (noin 564 600 euroa). Pari risteili MC Marco Polo -aluksella, joka oli tuolloin ankkuroituna Lissabonin edustalla, Telegraph kertoo.

Pariskuntaa uhkaa jopa 12 vuoden vankeustuomio huumeiden salakuljettamisesta. Kaksikko on kiistänyt syytteet, The Times uutisoi.

Brittipari on kertonut tulleensa huijatuksi. Clarke kertoi poliisille pidätyksensä yhteydessä, että mystinen ”jamaikalaistaustainen” yrittäjä Lee oli maksanut 6 800 punnan (7 680 euroa) Karibian-risteilyn ja pyytänyt paria ostamaan eksoottisia hedelmiä, jotka voitaisiin myydä Britanniassa. Pariskunta oli palaamassa Karibialta Eurooppaan, kun heidät pidätettiin.
Maanantaina oikeudessa esiteltiin kuitenkin asiakirjoja, joiden mukaan pariskunta oli viettänyt melkoista luksuselämää, johon kuului bingon, golfin ja ystävien kanssa vietettyjen illallisten lisäksi hulppeita matkoja kaukomaihin kuten Karibian saarivaltioihin, Kuubaan ja Brasiliaan. Poliisin laskelmien mukaan Clarket risteilivät kahden vuoden aikana lähes 18 000 punnan (20 300 euron) edestä. Pariskunta kuitenkin eli vain noin 885 punnalla (noin 1000 eurolla) kuussa.

Portugalilaispoliisin mukaan brittipari oli yhteydessä huumeita salakuljettaviin organisaatioihin kahden reissun aikana vuonna 2017 ja kerran vuonna 2018.

– He ovat voineet tienata 18 000–26 500 puntaa matkakulujen lisäksi, portugalilainen poliisitarkastaja Carla Nunes sanoi poliisiraportissa.

Oikeudenkäynti on yhä kesken.