Huutokauppa myy Hitlerin rakastajattaren alushousuja – ”Herättävät epäilemättä kiinnostusta”

Julkaistu:

Valkoiset silkkipöksyt ovat osa laajempaa toisen maailmansodan muistoesineiden kokoelmaa, joka tulee myyntiin torstaina.
Britannian Towcesterissä toimiva huutokauppakamari Humbert & Ellis panee torstaina myyntiin silkkiset alushousut, joiden uskotaan kuuluneen natsi-Saksan johtajan Adolf Hitlerin naisystävälle ja lyhytaikaiselle aviovaimolle Eva Braunille. Alushousut ovat osa myyntiin tulevaa laajempaa toisen maailmansodan muistoesineiden kokoelmaa.

Valkoisista silkkipöksyistä löytyy muun muassa Braunin nimikirjainten muodostama monogrammikirjailu. Huutokaupasta kertovan The Sun -lehden mukaan järjestäjät uskovat Braunin alushousujen hinnan nousevan 800 puntaan eli lähes 900 euroon.


Alushousuihin ommeltujen merkkien perusteella ne on valmistettu Baijerissa vuonna 1944. Niistä löytyy myös kokomerkintä 44.

Samaan aikaan myyntiin tulee myös pitseillä koristeltu yöpaita, jonka uskotaan niin ikään kuuluneen Braunille. Se ei näytä kuvien perusteella aivan yhtä hyvin säilyneeltä kuin alushousut.


– Nämä ovat todennäköisesti kaikkein epätavallisimpia esineitä niistä, joita olen tarjonnut myyntiin kansainvälisissä sotilasesineiden huutokaupoissamme, huutokauppakamarin omistaja Jonathan Humbert kertoi lehdelle.

– Ne ovat erittäin yksityisiä ja henkilökohtaisia sekä tavallisia esineitä, mutta herättävät epäilemättä maailmanlaajuista kiinnostusta, hän jatkoi.

Kokoelmaan kuuluu myös Braunin kehystetty valokuva, jota Hitlerin uskotaan säilyttäneen Berliinin-asunnossaan.


Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Braunin alusvaatteita on myyty huutokaupassa. Vuonna 2016 Britanniassa myydyt Braunin vaaleanpunaiset silkkipöksyt vaihtoivat omistajaa 2 900 punnalla eli noin 3 300 eurolla.

Braun tapasi 40-vuotiaan Hitlerin vuonna 1929 ollessaan 17-vuotias. Kaksikon välille kehittyneestä parisuhteesta huolimatta Braun ei osallistunut Hitlerin rinnalla virallisiin tilaisuuksiin.

Toisen maailmansodan loppumetreillä pari teki itsemurhan Hitlerin bunkkerissa Berliinissä, Braun syanidilla ja Hitler itseään päähän ampumalla. He ehtivät avioitua juuri ennen kuolemaansa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt