Mediamoguli ja oikeustieteen professori kertoivat päässeensä toiselle kierrokselle Tunisian presidentinvaaleissa

Julkaistu:

Tunisia
Tunisiassa äänestettiin sunnuntaina maan historian toisissa vapaissa presidentinvaaleissa. Nuoret äänestivät laiskasti, äänestysprosentti jäi vaisuksi.
Tunisiassa ennakkosuosikki Nabil Karoui ja riippumaton ehdokas Kais Saied ovat ilmoittaneet selvinneensä presidentinvaalien toiselle kierrokselle. Kyseessä olivat toiset vapaat presidentinvaalit maassa sitten vuoden 2011 Arabikeväänä tunnetun kansannousun.

Saied sanoi ovensuukyselyjen osoittavan, että hän voitti vaalien ensimmäisen kierroksen. Myös Karouin puolueen päämajan edustalla sadat ihmiset juhlivat ehdokkaansa pääsyä jatkoon. Karoui itse on ollut vajaat kaksi viikkoa vangittuna rahanpesuepäilyjen vuoksi.

Mediamoguli Karoui on käyttänyt televisiokanavaansa käynnistääkseen hyväntekeväisyyskampanjoita ja jakanut ruoka-apua köyhille. Vastustajat pitävät Karouita populistina. Hänen tukijansa taas väittävät, että hänen pidätyksensä olisi presidenttikisassa mukana olevan pääministeri Youssef Chahedin junailema.

Muita vahvoja ehdokkaita olivat islamistisen Ennahda-puolueen Abdelfattah Mourou ja pääministeri Chahed, joka edustaa vuoden alussa perustettua maallistunutta Tahya Tounes -puoluetta.

Vaaleissa äänestettiin laiskasti, sillä äänestysprosentti jäi noin 45:een. Varsinkin nuoret jäivät pois uurnilta, mikä oli monille pettymys. Vaaleissa oli noin seitsemän miljoonaa äänioikeutettua.

Presidentinvaalien toinen kierros täytyy järjestää viimeistään 23. lokakuuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt