Siirtolaislaiva Ocean Vikingin pelastamat 82 ihmistä päästetään maihin Lampedusalle – odottivat laivalla kaksi viikkoa

Julkaistu:

Italian viranomaiset kielsivät pitkään Ocean Vikingiä ja muita siirtolaisia pelastavia aluksia rantautumasta italialaisiin satamiin. Italian uusi hallitus muutti linjaa.
Siirtolaisia Välimerellä pelastavan Ocean Viking -aluksen 82 matkustajaa päästetään maihin Italian Lampedusan saarelle. Asiasta kertoo Lääkärit ilman rajoja (MSF) Twitterissä.

Italian viranomaiset kielsivät pitkään Ocean Vikingiä ja muita siirtolaisia pelastavia aluksia rantautumasta italialaisiin satamiin. Linja on muuttunut sen jälkeen, kun Italia sai uuden hallituksen.

Ranskan sisäministeri Christophe Castaner tviittasi, että Italia, Ranska, Saksa, Portugali ja Luxemburg ovat sopineet siirtolaisten vastaanotosta.

Lääkärit ilman rajoja ja SOS Mediterranee -järjestöjen yhteinen Ocean Viking kulkee Norjan lipun alla. Nyt aluksella olevat siirtolaiset ovat odottaneet maihin pääsyä lähes kaksi viikkoa. Aluksella on järjestöjen mukaan 58 miestä, kuusi naista ja 18 alaikäistä.

Viime kuussa alus pelasti 356 ihmistä uppoavilta laivoilta Libyan rannikolla. Joukossa oli yli sata alaikäistä. He pääsivät lopulta nousemaan maihin Maltalla.