Niinistö luonnehti Ukrainan koomikko­presidenttiä: ”Hyvin eläväinen, mutta asiallinen kaveri”

Julkaistu:

Ukrainan presidenttiä ensin näytellyt ja Ukrainan presidentiksi sittemmin noussut Volodymyr Zelenskyi on Saulin Niinistön mukaan ”varsinainen luonnenäyttelijä”.
Tv-koomikosta presidentiksi nousseen Volodymyr Zelenskyin hahmo kiinnostaa maailmalla, joten myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö joutui vastaamaan Kiovassa kysymykseen Zelenskyin henkilöhahmosta.

Suomalaistoimittajien lehdistötilaisuudessa Niinistöltä kysyttiin, millainen persoona Zelenskyi on, kun hän on tähän mennessä näytellyt Ukrainan presidenttiä tv-sarjassa pidempään kuin toiminut oikeana presidenttinä.

– Siinä on sitten varsinainen luonnenäyttelijä kait, vai miten sitä sanotaan? Niinistö letkautti.

Samassa Niinistö kuitenkin vakavoitui ja antoi tunnustusta Zelenskyille.

– Hän on hyvin eläväinen kaveri, mutta varsin asiallinen myöskin. Hän ottaa sen vain ehkä toisella tavalla, Niinistö sanoi.


Zelenskyin eläväisyys tuli esille myös YES2019-konferenssissa Kiovassa perjantaina, kun hän kävi mikrofonin kanssa haastattelemassa konferenssin arvovaltaista yleisöä kesken puheensa.

Zelenskyi kyseli yleisöltään, mitä kullekin heistä merkitsee onnellisuus omassa elämässä. Myös Niinistö pääsi Zelenskyin tentattavaksi onnellisuudesta.

Niinistön mukaan Zelenskyin persoonan erilaisuus ei ole enää nykyään mikään ihme politiikassa maailman johtopaikoillakaan.

– Onhan se nähty maailmalla, ettei saman kaavan mukaan enää kuljetakaan, Niinistö sanoi.

Niinistö antoi myös tunnustusta Zelenskyin pyrkimyksille etsiä rauhaa Itä-Ukrainaan. Pyrkimykset ovat tuoneetkin jo pientä edistystä Venäjän kanssa toteutetun vankienvaihdon muodossa, vaikka moni muu iso asia junnaa yhä paikallaan.

Niinistö tapasi Kiovassa Zelenskyin lisäksi myös Ukrainan muuta johtoa, kuten tuoreen pääministerin ja parlamentin puhemiehen.

– Heillä on valtavasti henkeä tehdä uutta kuten nuorille hyvin sopiikin, hän kuvaili.

Ukrainassa on parhaillaan meneillään useita uudistushankkeita, kuten esimerkiksi maanomistuslakien uudistaminen. Lisäksi Zelenskyi on luvannut kitkeä korruptiota. Siihen liittyen Ukraina poistaa nyt esimerkiksi käytännön, jonka mukaan kansanedustajaksi pääseminen on tarkoittanut käytännössä varmaa syytesuojaa ja siten myös mahdollisuutta rikastua hämärillä liiketoimilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt