Google Earthia tutkaillut kohtasi hyytävän näyn – lammesta löytyi 22 vuotta sitten kadonneen ruumis - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Google Earthia tutkaillut kohtasi hyytävän näyn – lammesta löytyi 22 vuotta sitten kadonneen ruumis

Googlen satelliittikuvat paljastivat vuonna 1997 kadonneen kohtalon.

13.9.2019 9:28

William Moldt, 40, nousi autoonsa floridalaisen ravintolan edessä noin kello yhdentoista aikaan illalla 7. marraskuuta 1997. Hän oli puolitoista tuntia aiemmin soittanut tyttöystävälleen ja kertonut olevansa tulossa kotiin. Hän oli ottanut alkoholia, mutta ei silminnäkijöiden mukaan vaikuttanut kovin humaltuneelta.

Sitten Moldt katosi jäljettömiin. Hänestä tuli yksi luku kadonneita henkilöitä listaaville nettisivustoille.

Viime huhtikuussa uskomaton löytö johti siihen, että Moldtin omaiset saivat vihdoin selvyyden miehen kohtalosta.

Floridalaisen Wellingtonin kaupungin entinen asukas tarkasteli Googlen karttaohjelman avulla satelliittikuvia Moon Bay Circle -nimiseltä kadulta, kun hän kiinnitti huomiota pienessä lammessa näkyvään vaaleaan pisteeseen. Hän zoomasi lähemmäs ja kohtasi hyytävän näyn: lammessa oli auto.

Henkilö otti yhteyttä samaisella alueella asuvaan tuttuunsa, joka varmisti havainnon pienoishelikopterinsa kameran avulla. Paikalle hälytettiin poliisi.

Autosta löytyi luuranko. Vastikään oikeuslääketieteellinen tutkinta paljasti, että kuollut oli William Moldt.

– Hämmästyttävää kyllä, ajoneuvo oli ollut näkyvillä Google Earthin satelliittikuvissa vuodesta 2007 lähtien, mutta ilmeisestikään kukaan ei ollut huomannut sitä ennen kuin 2019, katoamistapauksia listaavalla Charley Project -sivustolla kuvailtiin.

Palm Beachin piirikunnan poliisi uskoo Lantanassa asuneen Moldtin menettäneen autonsa hallinnan ja suistuneen lampeen. Alue oli katoamishetkellä vielä rakenteilla.

– On vaikea määritellä, mitä tuolloin tapahtui, poliisin edustaja Therese Barbera kommentoi BBC:n mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?