Kaksi kuollut ”kylmän pisaran” nostattamissa rankkasateissa Espanjassa – varoitus annettu myös turistirannikolle

Voimakkaat sateet ja niiden nostattamat tulvat kurittavat parhaillaan Espanjan kaakkoisosaa ja maan itärannikkoa.

12.9.2019 20:37

Kahden ihmisen kerrotaan kuolleen rankkasateiden pyyhkiessä autoja mukanaan ja saaden kadut tulvimaan.

Espanjalaislehti El Pais taas kertoi 61- ja 51-vuotiaiden veljesten menehtyneen Castilla La Manchan alueella jäätyään loukkuun veden mukanaan viemään autoon.

Viranomaiset tiedottivat aikaisemmin virheellisesti, että kyseessä olisi ollut iäkäs pariskunta.

Oletko paikalla myrskyalueella? Ota yhteyttä Ilta-Sanomien toimitukseen WhatsApp-viestillä numeroon 040 660 9019 tai sähköpostitse osoitteeseen uutiset@iltasanomat.fi.

Valencian läpi virtaavan Clariano-joen pinta nousi rankkasateiden vuoksi.

Rannikkokaupunki Valencian läpi virtaavan Clariano-joen tulviminen on aiheuttanut pahoja tuhoja myös esimerkiksi kaupungin eteläpuolella sijaitsevassa Ontinyentissä, jossa sateiden on mitattu olleen voimakkaimpia yli sataan vuoteen. Läheisestä Montegnestä välitetyssä tv-kuvassa vesimassojen nähtiin virtaavan pitkin katuja vieden tavaroita mennessään.

– Vettä on tullut 300 millimetriä. Tällaista ei ole nähty sataan vuoteen, sanoi Ontinyentin pormestari Jorge Rodrigues valtiollisen TVE:n haastattelussa.

Valencian lisäksi myrskyvaroitus on annettu rannikolla sijaitsevien Alicanten, Murcian ja Almerian alueille. Rannikkoseudun kouluista suuri osa on määrätty suljettaviksi, sillä myrskytuulten ja sateiden odotetaan jatkuvan. Myös alueella sijaitsevien satamien ja joukkoliikenteen toiminta on häiriintynyt vakavasti sateiden vuoksi.

Alicanten alueella sijaitsevasta Orihuelasta välitetyissä kuvissa tulvavesi oli vienyt mukanaan kokonaisen parkkipaikallisen uusia autoja.

Useita uusia autoja kellui tulvavedessä Orihuelassa Alicantessa.

Alicantessa sijaitsevassa Orihuelassa tulvien on kerrottu olleen erittäin tuhoisia.

Orihuelan alueella sijaitsevassa sairaalassa vesi taas tulvi sisään rakennukseen viemäreiden kautta. Paikallisen sääpalvelun Twitter-tilillään jakamalla videolla nähdään, kuinka vesi ryöppyää sisään kylpyhuoneeseen vessanpöntön ja lavuaarin kautta.

Voimakaan sateen ja tuulen on kerrottu aiheutuvan kylmäksi pisaraksi kutsutusta sääilmiöstä, joka on tyypillinen Espanjalle syksyisin. Ilmiössä kylmempi ilmamassa kerääntyy yläilmakehään ja jää pyörimään lämpimämmän ilman ympäröimänä, aiheuttaen epävakaista säätä ja voimakkaita sateita.

Espanjan AEMET-sääpalvelun mukaan rankkasateiden ja myrskytuulten odotetaan jatkuvan myös perjantaina.

Clariano-joen tulivminen aiheutti pahaa tuhoa Ontinyentissä Valencian lähellä.

Paloauto ajoi Molina de Seguran tulvivilla kaduilla.

Hinausauto kynsi tulvavedessä Molina de Segurassa Espanjan Murciassa torstaina 12. syyskuuta.

Korjaus 2.46: Toisin kuin aiemmin kerrottiin, tulvissa on kuollut vain kaksi ihmistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?