Saudi-Arabian kruununprinssin sisar sai tuomion Pariisissa – määräsi henkivartijansa sitomaan ja pieksemään putkimiehen

Julkaistu:

Prinsessa Hassa bint Salman ei ollut paikalla oikeudessa, vaikka hänestä annettiin pidätysmääräys jo joulukuussa vuonna 2017.
Saudi-Arabian kruununprinssin Mohammed bin Salmanin sisarelle Hassa bint Salmanille, 43, langetettiin torstaina Pariisilaisessa oikeusistuimessa kymmenen kuukauden ehdollinen tuomio ja sakkoja. Prinsessa oli määrännyt henkivartijansa pieksemään putkimiehen, joka oli valokuvannut hänen luksusasuntoaan Pariisissa syyskuussa 2016.

Putkimies oli kutsuttu huoneistoon korjaamaan rikkinäistä lavuaaria. Hän kertoi oikeudessa kuvanneensa kylpyhuoneessa, koska tarvitsi kuvia työtään varten.

Prinsessan väitettiin raivostuneen, koska putkimiehen kameraan oli tallentunut myös hänen peilissä näkyneet kasvonsa. Putkimiehen mukaan henkivartijat pieksivät häntä, hajottivat hänen puhelimensa ja sitoivat hänet tuntikausiksi.

Reutersin mukaan putkimies kertoi prinsessaan kohdelleen häntä ”kuin koiraa”. Miehen mukaan prinsessa Hassa sanoi tilanteessa muun muassa sanat ”tulet näkemään, kuinka prinsessalle ja kuninkaalliselle perheelle puhutaan” sekä ”tappakaa se koira, hän ei ansaitse elää”.

Putkimiehen väitteen mukaan henkivartija pakotti hänet myös suutelemaan prinsessan jalkoja. Henkivartija sai kahdeksan kuukauden ehdollisen tuomion.

Prinsessa ei ollut paikalla oikeudessa, vaikka hänestä annettiin pidätysmääräys jo joulukuussa vuonna 2017. BBC:n mukaan prinsessa Hassaa on ylistetty kotimaansa mediassa hänen hyväntekeväisyyteen ja naisten oikeuksien puolustamiseen liittyvästä työstään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt