Trump päätti lykätä Kiinan tuontitullien korotuksia

Julkaistu: , Päivitetty:

Trump perusteli ratkaisua Kiinan 70-vuotisjuhlilla.
Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on päättänyt lykätä Kiinan tuontitullien korotuksia kahdella viikolla, presidentti kertoo Twitterissä.

Lokakuun alussa oli määrä tulla voimaan 30 prosentin tuontitullit 250 miljardin dollarin arvoiseen kiinalaistuontiin. Nyt kyseisen tuonnin tullit ovat 25 prosenttia.

Trumpin mukaan korotus tuleekin voimaan vasta lokakuun puolivälissä.

– Olemme suostuneet, hyvän tahdon eleenä, siirtämään 250 miljardin dollarin arvoiseen kiinalaistuontiin kohdistuvien tullimaksujen korotuksen (25 prosentista 30 prosenttiin) lokakuun ensimmäisestä päivästä lokakuun 15. päivään, Trump tviittasi.

Presidentti sanoi Kiinan varapääministeri Liu Hen pyytäneen lykkäystä. Trump myös sanoi suostuvansa lykkäykseen muun muassa sen takia, että Kiinan kansantasavalta viettää 70-vuotispäiviään.

Trumpin ilmoitus tuli pian sen jälkeen, kun Kiina oli luvannut jättää osan yhdysvaltalaistuotteista vastatulliensa ulkopuolelle.

Kiinan ja Yhdysvaltojen välisten kauppaneuvottelujen on määrä jatkua Washingtonissa lokakuun alussa. Neuvottelujen toivotaan vihdoin hellittävän jännitteitä maailman talousmahtien välillä.

Kiina ja Yhdysvallat kävivät kauppaneuvotteluja viimeksi heinäkuussa Shanghaissa. Neuvotteluissa ei saatu tuolloin aikaan merkittävää edistystä.

Pian heinäkuun neuvotteluiden jälkeen maiden välinen kauppasota kiihtyi.

Viimeksi syyskuun alussa tulivat voimaan Yhdysvaltain tuoreimmat Kiinaan kohdistuvat tuontitullit. Ylimääräinen 15 prosentin tariffi kohdistui uusiin tuotekategorioihin, jotka oli aiemmin säästetty kauppasodalta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt