Suomalaiskaksikko yritti lentää ultrakevyellä Espanjaan – kone putosi ja syttyi tuleen Saksassa

Julkaistu: , Päivitetty:

Saksa
Kahden suomalaisen oli määrä lentää 3500 kilometrin matka Antequeran lentokentälle Málagan maakuntaan.
Malmin lentokentältä perjantaina lähteneen ultrakevyen tehdasvalmisteisen Zephyr-lentokoneen matka Helsingistä Malagaan katkesi onnettomuuteen maanantaina Saksassa.

– Kone on pudonnut Saksassa maanantaina Würzburgissa Schenkenfeldin lentokentällä heti nousun jälkeen, matkaa seuraava koulutuspäällikkö kertoo Ilta-Sanomille Benalmádenasta Espanjasta.

Onni onnettomuudessa on hänen mukaansa se, että lentäjät selvisivät.

– Olen helpottunut, että lentäjät selvisivät onnettomuudesta. He ovat saaneet palovammoja, mutta he ovat päässeet hoitoon ja voivat jo olosuhteisiin nähden hyvin, hän kertoo.


Koulutuspäällikkö kertoo puhuneensa molempien kanssa.

IS kysyi asiasta myös ulkoministeriöstä.

– Ulkoministeriö on tietoinen onnettomuudesta, ulkoministeriön viestintäpäivystäjä Reetta Purontakanen kertoo Ilta-Sanomille.

Saksan media: Vakava onnettomuus - kone syttyi tuleen

Onnettomuus huomioitiin myös Saksan mediassa.

– Maanantaina myöhään iltapäivällä tapahtui vakava lento-onnettomuus Würzburgissa. Ultrakevyt suomalainen lentokone putosi heti nousun jälkeen noin kello 16.20 paikallista eli 17.20 Suomen aikaa ja syttyi tuleen, saksalainen Merkur kertoo.

– Ultrakevyt lentokone putosi pian nousun jälkeen. Onnettomuuden syytä ei tiedetä, poliisin tiedottaja kertoo Merkurissa.

Paikalla oli pelastuslaitoksen yksiköitä, ambulanssi ja helikopteri.

Lehden mukaan molemmat koneessa olleet loukkaantuivat vakavasti.

InFranken puolestaan uutisoi, että kone oli ehtinyt nousta muutaman metrin korkeuteen. Kone putosi lentokentän ulkopuolelle ja syttyi tuleen.

Koneesta jäivät jäljelle jäivät vain palaneet romut. Lehden mukaan kone tuhoutui täysin.


Näin 3500 kilometrin matka alkoi

Kahden hengen Zephyr-lentokoneen päämääränä oli Antequeran lentokenttä Málagan maakunnassa Andalusian itsehallintoalueella Espanjassa.

Jo ennen matkan alkua kerrottiin, että matka on vaativa, joka etenisi sään ehdoilla. Ensimmäisen lentopäivän aikana kohteena oli Białystok Koillis-Puolassa. Espanjaan olisi pitänyt päästä viidessä päivässä. Matkaa oli määrä kertyä runsaat 3500 kilometriä. Kokonaislentoajaksi ilmassa arvioitiin noin 22-25 tuntia.


Ultrakevyiden koneiden lentokorkeus on 300 metristä noin 2 000 metriin. Noissa korkeuksissa ei käytetä happilaitteita. Kone oli tarkoitus viedä syksyksi Espanjaan, kun se oli vielä säiden puolesta mahdollista.

Espanjassa kone olisi ollut Suomen ultrapilotit ry:n harrastajien käytössä.

Artikkeli päivitetty 11.9. kello 16.52. Lisätty kuva turmapaikalta ja päivitetty grafiikka lentoreitistä.