Lehdet: Kaksi brittituristia otettu kiinni Iranissa – kuljetettu pahamaineiseen vankilaan

Julkaistu:

Brittimedian mukaan kaksi naista on otettu kiinni Iranissa kahdessa erillisessä tilanteessa.
Kaksi britannialais-australialaista naista on vangittu Iranissa, kertovat brittilehdet. The Times -sanomalehden mukaan maassa matkustanut bloggari ja tämän australialainen poikaystävä sekä Australiassa työskennellyt yliopistotutkija otettiin kiinni kahdessa erillisessä tilanteessa.

Myös toinen brittilehti The Guardian uutisoi naisten kiinniotoista ja sanoo näiden olevan pahamaineisessa Evin-vankilassa Iranin pääkaupungissa Teheranissa. BBC:n persiankielisen uutispalvelun mukaan Iranin vallankumouskaarti olisi ottanut kiinni naisen ja tämän kumppanin näiden leiriydyttyä sotilasalueelle Teheranin provinssissa sijaitsevan Jajroodin alueella.

Kyseessä on ensimmäinen kerta vuosiin, kun Iran ottaa kiinni Britannian kansalaisia joilla ei ole myös Iranin passia. Samassa vankilassa nyt vangittujen naisten kanssa istuu 41-vuotias brittiläis-iranilainen Nazanin Zaghari-Ratcliffe, joka otettiin vuonna 2016 kiinni syytettynä vakoilusta.

Brittimedian mukaan uudet vangitsemiset ovat todennäköisesti seurausta kiristyneestä tilanteesta Iranin, Britannian, Australian ja Yhdysvaltojen kesken.