Winter otti tavoitteeksi vierailla joka ainoassa Starbucks-kahvilassa – nyt takana on 15 000 kahvilaa ja projektissa ongelma

Julkaistu:

Projektinsa kautta hän kertoo saaneensa paljon kahvia rakastavia ystäviä ympäri maailmaa.
Yhdysvaltalainen Winter otti vuonna 1997 itselleen kunnianhimoisen tavoitteen ja päätti kiertää läpi kaikki Starbucks-kahvilat, CNN kertoo.

Silloin kahviloita oli Yhdysvallossa noin 1 500. Kahvilaketju on kasvanut räjähdysmäisesti ja nyt toimipisteitä on yli 30 000 ympäri maailmaa. Winter on käynyt niistä yli 15 000:ssä neljässä eri maanosassa.

– Kutsun sitä extreme-harrastukseksi, Winter sanoo CNN:lle.

Ketjun laajentumistahdissa pysyminen on osoittautunut haasteelliseksi. Lisäksi Winter haluaisi antaa aikaa myös yksityisten kahviloiden tukemiselle, koska pitää niitä Starbucksia parempina.

Ennen Winterillä oli tapana pyhittää kaikki viikonloput ”Starbucksaamiselle”. Hän ajeli satoja kilometrejä vieraillakseen uusissa kahviloissa ja silloin tällöin lensi ulkomaille kahvin perässä.

Sittemmin hän on tylsistynyt projektiinsa ja tahti on hidastunut. Nykyään hänen on myös pidettävä huolta sairaasta äidistään, joka asuu Panamassa.

Projekti on saanut Winterin kyllästymään kahviin, ja erityisesti Starbucksin tarjontaan. Hän ei ole edes maistanut kaikkia listalla olevia tuotteita.

– On vaikea nimetä suosikkituotettani, koska en enää nauti Starbucksista. Se joko menettelee tai on ihan okei, mutta ei se maistu enää hyvälle.

Winter tietää, että kaikissa maailman Starbuckseissa asioiminen on ”teknisesti mahdotonta”. Hän kuitenkin yrittää käydä niin monessa kuin mahdollista.

– En koe sitä työnä. Se on tavoite, Winter sanoo.

Hän kertoo CNN:lle ystävyyssuhteiden solmimisen olleen hänelle hankalaa. Projektinsa kautta hän kertoo saaneensa paljon kahvia rakastavia ystäviä ympäri maailmaa.

– Sain ensimmäistä kertaa ison kaveripiirin, Winter sanoo CNN:lle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt